Освободиха собственика на оръжието, с което дете простреля друго в

...
Освободиха собственика на оръжието, с което дете простреля друго в
Коментари Харесай

Освободиха собственика на оръжието, с което беше простреляно дете в Арбанаси

О свободиха притежателя на оръжието, с което дете простреля друго в Арбанаси. 

По-рано пред публицисти районният прокурор Тихомир Шабов заяви, че той е бил арестуван и следва да му бъде повдигнато обвиняване.

Разследването на случая продължава. То се води под управлението на Районната прокуратура във Велико Търново.

Инцидентът е станал по време на частно събитие по отношение на рожден ден, на който са участвали към 16 души. Те се разпитват, взети са им натривки и са назначени експертизи, работата по случая продължава. Шабов изясни в понеделник заран, че револверът е бил подложен на скамейка в двора на мястото, където се е провеждало събитието. Имало е деца, които са си играли и по време на играта е създаден изстрелът.

Това е главната версия, само че прокуратурата ревизира и други вероятни версии, добави той.

Простреляното дете е настанено във великотърновската болница, то е в положително положение, няма заплаха за живота му, сподели Шабов. Предстои да бъде превозено до столична университетска клиника, където ще продължи лекуването и възобновяване му.

Прокурорът уточни, че родителите на детето, което е простреляло другото в крайници, не носят наказателна отговорност за това, че не са упражнили надзор, само че носят гражданска отговорност.

Прокуратурата ще уведоми Държавната организация за протекция на детето за случая.

И детето, натиснало спусъка, и раненото дете са близки на депутата Явор Божанков, заяви. Самият той написа във Фейсбук, че децата намерили оръжието и го помислили за играчка. Божанков добави, че револверът е владеене на притежателя на къщата, в която се провело тържеството.



Разследването е по два члена от Наказателния кодекс - за породена междинна телесна щета на малолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, без да бъдат взети ограничения за сигурност. Наказанията са до шест години отнемане от независимост за първото и от три до 10 години отнемане от независимост за второто закононарушение.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР