Осветленият като агент на бившата Държавна сигурност Румен Драганов през

...
Осветленият като агент на бившата Държавна сигурност Румен Драганов през
Коментари Харесай

Сянката на бившата Държавна сигурност зад протестите на зелените

Осветленият като сътрудник на някогашната Държавна сигурност Румен Драганов през последните дни е измежду най-големите съперници на решението на Министерския съвет от 28 декември, с което се дава зелена светлина за развиването на зимния туризъм в България.

Проверка на „ Труд “ сподели, че водачите на митингите, които сякаш са в отбрана на Пирин, непрестанно се хвалят в обществените мрежи, че като сегашен шеф на Института за разбори и прогнози на осведомителната среда в туризма, Румен Драганов поддържа акцията им.

По традиция същите зелени громят всеки, осветен от Комисията по досиетата като сътрудник и го жигосват с най-различни обидни прилагателни. Но в този момент се радват, че Драганов е на тяхна страна. Този двоен стандарт още веднъж демонстрира, че псевдоеколозите са подготвени на всичко, с цел да осъществят политическите си напъни и да се доберат до власт, маскирани зад природозащитна идея. Нещо, което не е ясно по какъв начин ще стане, откакто на парламентарни избори до момента независимо не са минавали 1 %, а на последните в коалиция с Да, Блгария и ДЕОС, Политическа партия „ Зелените “ не мина и 3-те %.

Тази седмица Драганов изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, в което го приканва да отдръпна решението от 28 декември и да смъкна доверието си от министъра на околната среда и водите Нено Димов.

Бившият сътрудник и сегашен анализатор на туризма предлага различен вид за проблема, включващ четири точки, които са тежки процедурни практики – те ще се точат с години и няма да доведат до бързо решение на казуса с развиването на планинските райони в България.

Румен Драганов е сътрудник Владимир

Комисията по досиетата осветли за пръв път Румен Драганов на 12 януари 2008 година, след завършилата инспекция на длъжниците на банките, които банкрутираха в средата на 90-те години. От персоналното му дело се вижда, че той е почнал "кариерата " си в мракобесната работа на тоталитарния режим през 1974 година като "осведомител " към Първо управление-София. През 1980 година Драганов към този момент е сътрудник към Второ ръководство. Ето какво написа до през днешния ден на уеб страницата на КОМДОС за Драганов:

Румен Иванов Драганов Дата на раждане 02.08.1952 година Място на раждане гр. София. Вербувал го чиновник подполковник Иван Трифонов Марценков на 06.02.1974 година, регистриран на 19.02.1974 година г.; ст. лейт. Христо Стефанов Тутеков, регистриран наново на 01.07.1980 година Ръководил го чиновник Подп. Иван Трифонов Марценков; о. р. Любен Левичаров; ст. лейт. Христо Стефанов Тутеков; о. р. Маргарит Цеков Лишков; о. р. Венцислав Дешев Структури, в които е реализирано съдействието СГУ-на МВР-ДС, отдел I, поделение V; Държавна сигурност, ръководство II-VIII-II Качеството, в което е реализирано сътрудничеството-секретен помощник Осведомител; сътрудник Псевдоними Владимир Документи, въз основа на които е открита принадлежността към органите по член 1 Собственоръчно написани агентурни сведения; документи от управлявалите го щатни служители; рег. бланка-2 бр.; рег. дневник-2 бр.; картони обр. 4 - 2 бр. и обр. 6; персонално дело IА-29675; работно дело IР-9024-2 тома; отчет на Министерство на вътрешните работи рег. № RB202009-001-05/01-08-I-195/ 24.01.2008 година Снемане от настоящия действен доклад 1988 година Обявена принадлежност към органите по член 1 от Закона с решение № 53/ 13.11.2008 година – Държавна организация по туризъм Обявена принадлежност към органите по член 1 от Закона с решение № 2-203/ 03.07.2013 година – длъжници към "СТОПАНСКА БАНКА ".

Принадлежността е открита посредством собственоръчно написани агентурни донесения. Събирал сведения за настроенията и държанието на български жители и за непознати жители.






Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР