Освен вота на недоверие срещу правителството, ГЕРБ е внесла в

...
Освен вота на недоверие срещу правителството, ГЕРБ е внесла в
Коментари Харесай

УДАРНО! ГЕРБ внесе в НС вот на недоверие и промени в Издборния кодекс за хартиената бюлетина

Освен вота на съмнение против държавното управление, ГЕРБ е внесла в Народното събрание и промени в Изборния кодекс, с които да се върне хартиената бюлетина с изключение на вота с машина. Това разгласи по време на брифинг в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Освен, че към този момент публично нашата парламентарна група с 59 подписа внесе вота на съмнение за финансово-икономическата политика към държавното управление на Кирил Петков в деловодството на Народното събрание, нощес внесохме промени в Изборния кодекс. Абсолютно убедение сме, че би трябвало да дадем опция на българските жители на идните предварителни избори да гласоподават освен с машина, само че и с хартиена бюлетина, съобщи Атанасова.

„ Нещо повече даже сме предложили в програмата за тази седмица на Народното събрание да бъде прегледан оня законопроект на Българска социалистическа партия, който някак необичайно към този момент два месеца престоява в чекмеджето на ръководителя на правната комисия от „ Продължаваме Промяната “. За нас е безусловно необяснимо по какъв начин обединението, част от която внася подобен законопроект, другата част да не позволява за разглеждане и разискване тематиката в елементи. Именно поради това ние считаме, че с изключение на нашия законопроект за смяна в Изборния кодекс, който е извънредно неотложен да бъде прегледан в правна комисия, следва парламентарната зала през тази седмица да прегледа Изборният кодекс, импортиран от ПГ на Българска социалистическа партия с вносители Георги Свиленски и Филип Попов. Още повече доколкото знам Българска социалистическа партия на своя Национален съвет взе решение за сходна смяна “, настоя ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР