Освен с оферта за Теленор най-богатият източноевропеец - чехът Петр

...
Освен с оферта за Теленор най-богатият източноевропеец - чехът Петр
Коментари Харесай

Освен "Теленор" чехът Петр Келнер може да купи и Нова телевизия

Освен с оферта за " Теленор " най-богатият източноевропеец - чехът Петр Келнер, е изразил подготвеност да купи и " Нова телевизия ", осведоми " Капитал ".

Холдингът на Келнер е подал обвързваща оферта за българската " Нова телевизия " пред притежателя й - шведската Modern Times Group (MTG). Срокът изтече последния петък на януари, броят на получените оферти е незнаен, само че е несъмнено, че предлагането на PPF е измежду най-силните, в случай че не и най-хубавото , настояват два източника на " Капитал ".

" Нова " остава единствената обичайната телевизия в портфолиото на MTG, откакто групата промени тактиката си и излезе от Чехия, балтийските страни и Франция. Българският бизнес регистрира напредък на приходите и рекламата, и то на пазар с по-малко фенове, отбелязва " Капитал ". От края на лятото тече структурирана продажба с предложения към международни медийни и финансови вложители, а периодите бяха удължавани няколко пъти.

Вчера " Капитал " осведоми, че холдингът на Келнер PPF е определен от норвежката Telenor за покупател на бизнеса й в България, Сърбия и Черна гора.

Петр Келнер е определян от Forbes като най-богатия човек в Централна и Източна Европа със положение от 16 милиарда $. Началото на бизнеса му е търговията с копирни машини, а след това по време на всеобщата приватизация прави капиталовия фонд, който през годините се разраства до голяма капиталова компания с разнородни ползи в Чехия, Русия, Словакия, Китай, Румъния, Съединени американски щати, Франция, Виетнам и други. Наскоро чешки медии писаха за интереса му към Би Ти Ви, само че " Капитал " не откри удостоверение за предстояща договорка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР