Освен с автомобил, градски транспорт или такси от летище Сарафово

...
Освен с автомобил, градски транспорт или такси от летище Сарафово
Коментари Харесай

От летище Сарафово до центъра на Бургас ще се стига и с велосипед

Освен с автомобил, градски превоз или такси от летище Сарафово до центъра на Бургас ще може да се стига и по различен и резистентен метод – с велосипед, както и пешком.

Най-късно до края на 2018 година общината ще е построила пешеходни и велосипедни алеи за това разстояние от 10 км – сред летището, което е ситуиран в изящен залив и центъра на морския град. Тази нова вело и пешеходна алея ще се свърза с построената към този момент велоалея до солните езера.

Това заяви заместител кметът заместник-кметът по строителство, вложения и районно развиване Чанка Коралска на последния семинар Екообщина на тематика " Устойчива градска подвижност ".

По думите й с приключването на плана до края на годината община Бургас ще стане първата община осигурила пешеходен и велосипеден достъп летище-център.

Проектът е част от повсеместен проект за градска подвижност на града за интервала 2014 – 2020 година, в който се подчертава точно на разширение на велосипедната инфраструктура, на зелените коридори и площи в града.

Общината ще усили електрическите колела чартърен с още 30 броя и ще обезпечи в допълнение 25 станции за зареждането им.

Темпо зони с 30 км/ч

До шест месеца в центъра на Бургас ще се обособят и т.нар темпо-зони, в които скоростта за колите ще бъде лимитирана до 30 км/ч. Местната власт счита да ограничи придвижването на коли в центъра като вкара повече платени зони за паркиране в границите на идващите две години.

Почти всички остарели пешеходни зони към този момент са ремонтирани и като цяло тези пространства ще се уголемяват, изясни още Коралска.

Местната власт ще построи и съоръжение така наречен буферни паркинги на основни места, обвързани със системата на публичния превоз.

За своите сполучливи и устойчиви политики, община Бургас стана победител в същата категория в предишното издание на състезанието " Екообщина " за 2017.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР