Освен изграждането на АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“, Обединеното кралство отсега

...
Освен изграждането на АЕЦ „Хинкли Пойнт Си“, Обединеното кралство отсега
Коментари Харесай

Великобритания има нужда от най-малко 10 гигавата нови мощности

Освен построяването на АЕЦ „ Хинкли Пойнт Си “, Обединеното кралство занапред би трябвало да поеме ангажимент за минимум 10 гигавата спомагателни мощности с реактори от потомство 3+, да поддържа стратегии за развиване на дребни модулни реактори и на реактори от идващото четвърто потомство. Това се показва в отчет на организацията с нестопанска цел Energy Systems Catapult, която е основана, с цел да подкрепи трансформацията на електроенергийната система на Англия към декарбонизация.

Според Energy Systems Catapult, до 2050 година страната може да има потребност от към 20 гигавата атомна сила, като нужните нови мощности са над три пъти повече от двата енергоблока, които са в развой на създаване на площадката на АЕЦ „ Хинкли Пойнт Си “. Експертите показват още, че поддръжката за развиване на дребни модулни реактори и тези от четвърто потомство ще даде по-ясен знак за изгодите от тези две технологии, както и за ролята им в напъните на Острова да реализира задачата за нулеви въглеродни излъчвания доникъде на века.

Британската Асоциация на нуклеарната промишленост, която е основана в Лондон, приветства отчета и го дефинира като „ детайлна техническа и икономическа оценка “, която демонстрира, че постигането на електроенергийна система с нулеви въглеродни излъчвания включва забележителен дял сила от атомни мощности, съобщи Nucnet.org.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР