Освен че се правят повече тестове и свободата, която дадохме

...
Освен че се правят повече тестове и свободата, която дадохме
Коментари Харесай

Проф. Костов: Епидемията е бълбукащ извор, който може да стане гейзер

Освен че се вършат повече проби и свободата, която дадохме на хората, също има присъединяване в това повишаване на броя на инфектираните с COVID-19. Това разяснява пред БНР проф. Коста Костов, пулмолог и координатор на Медицинския експертен съвет към държавното управление, основан поради обстановката с ковид. Той съпостави епидемията с бълбукащ извор, който би могъл да се трансформира в гейзер, в случай че не сме наясно с заплахите, които ни дебнат.

" Притеснен съм, че има непропорционалност на освобождение на ограниченията и компромисът, който се направи със стадионите - да се пуснат 12 000 души на мача за купата на България, считам че е прекомерно и даже компрометира декларираните 3 Д от проф. Тодор Кантарджиев (дисциплина, стерилизация и отдалеченост - бел.ред.) ", съобщи проф. Костов и изрази изрично противоречие с това. Той напомни, че мачът в Бергамо е бил огнище за епидемията в Италия.

Професорът изрече неразбиране за какво би трябвало да се вършат взаимни отстъпки с футболните ентусиасти, които непрестанно основават и други проблеми в обществото: " Това е двуличие! Всички сме наясно какво ще се случи на стадиона. Те ще се прегръщат, ще викат, ще скачат, ще безчинстват отново, ще хвърлят бомби. Това са извънредно рискови контакти ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР