Освен че са вкусни, гъбите имат и много полезни качества

...
Освен че са вкусни, гъбите имат и много полезни качества
Коментари Харесай

Трите най-вкусни рецепти за гъбена супа!

Освен че са вкусни, гъбите имат и доста потребни качества - те се подготвят бързо, от тях нищо не се изхвърля, могат елементарно да бъдат съхранявани в хладилника за към 5 дни и тъй като в действителност имат свойството да работят като сюнгер, са подобаващи за приготвянето на редица супи, защото попиват всички ароматни билки и подправки, поставени в тях. Ето за какво Ви предлагаме да пробвате следните 3 предписания за гъбени супи:

Пилешка чорба с гъби

 Пилешка чорба с гъби

Необходими артикули: 800 г пилешки бутчета, 150 г гъби, 30 г масло, 1 с. л. брашно, 1 с. л. лимонен сок, сол и черен пипер на усет, няколко стръка свеж магданоз

Начин на подготвяне: Пилешкото месо се сварява до цялостна подготвеност, изважда се и се обезкостява. В прецеденият пилешки бульон се пускат нарязаните на резени гъби и след към 20 минути се прибавя запръжката от брашното и маслото. След 5 минути в супата се връща пилешкото месо, подправя се със сол, черен пипер и лимонен сок и преди да бъде сервирана в купи, се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Крем-супа от гъби

 Гъбени супи

Необходими артикули: 4 ч. ч. нарязани на резени печурки, 3 с. л. масло, 1 глава ситно нарязан кромид лук, 1 скилидка чесън, 1/2 ч. ч. сметана, няколко стръка копър, сол и черен пипер на усет

Начин на подготвяне: В маслото се запържва лукът и ситно нарязаният чесън. Добавят се гъбите и котлонът се понижава, до момента в който се задушат.

Долива се малко вода, вари се към 15 мин., супата се подправя със сол и черен пипер на усет и се пасира. Когато всичко е готово, се долива сметаната, поръсва се със ситно нарязания копър и супата се връща за малко отново на котлона, с цел да се подгрее.

Гъбена чорба със застройка

 Супа

Необходими артикули: 200 г гъби, 3 картофа, 1 морков, 4 ч. ч. зеленчуков бульон, 30 г масло, 1 с. л. брашно, 1 яйце, 1/2 ч. л. горчица, 1 ч. л. оцет, сол и черен пипер на усет, няколко стръка прясна мащерка

Начин на подготвяне: Едро нарязаните картофи, морков и гъби се заливат със зеленчуковия бульон и се оставят да кипнат. Прибавят се горчицата и оцетът и всичко се вари на слаб огън към 30 мин. Зеленчуците се надробяват с вилица и се прибавя разтвореното в малко вода брашно.

След към 6-7 минути се прибавя маслото, подправя се със сол и черен пипер на усет и се застройва с разрушеното яйце. Супата се сервира, поръсена с листенца прясна мащерка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР