Освен че са много сочни и сладки, пъпешите са удобни

...
Освен че са много сочни и сладки, пъпешите са удобни
Коментари Харесай

Три летни десерта с пъпеш, които ще ви станат любими!

Освен че са доста сочни и сладки, пъпешите са комфортни за приготвянето на доста леки и вкусни десерти. Разнообразието от предписания е в действителност голямо, само че тук сме Ви подбрали 3 по-нестандартни разновидността за приготвянето на десерти от пъпеш. Убедете се сами:

Плодова салата от пъпеш за цялото семейство

Необходими артикули: 1 пъпеш, 1 ябълка, 1 круша, шепа малини, шепа къпини, шепа ягоди, няколко листенца прясна мента, 1 с. л. разтопен мед, 1 ч. л. лимонен сок, разрушена сметана или сладолед за декорация.

Начин на подготвяне: Разрежете пъпеша на две половинки, като едната половина ще употребявате като купа, с цел да сервирате в нея плодовата салата. За задачата махнете семките благодарение на лъжица и в случай че е належащо издълбайте и малко от вътрешността на плода. Другата половина от пъпеша обелете, нарежете на части и сложете в купа. Добавете към нея обелените и нарязани круша и ябълка, малините, къпините и ягодите. Залейте ги със смесените мед и лимонен сок и напълно деликатно разбъркайте плодовете. Прехвърлете ги в купата от пъпеш и гарнирайте плодовата салата със сладолед или сметана и листенца мента.

Чудесна ледена приятност от пъпеш

 Сорбе с пъпеш

Необходими артикули: 1 огромен пъпеш, сокът от 1 лимон, 100 г захар, листа от мента, джоджен или босилек.

Начин на подготвяне: Пъпешът се разрязва на по-едри резени и се отстранява деликатно кората, само че не се изхвърля. Вътрешността на пъпеша се пасира и се смесва със захарта и лимоновия сок. Тази примес се изсипва в купа и се оставя за към 3 часа във фризер. Изважда се, разбърква се още веднъж добре и се трансферира в хладилника за още 2 часа. Когато времето изтече се сграбчва деликатно с лъжица и сместа се изсипва върху резените от кората на пъпеша. Вероятно от сместа ще Ви остане и можете с нея да украсите платото, върху което ще сервирате ледените резенчета. Украсете с пресните листенца от някоя от изброените подправки.

Ароматен пъпеш и манго с пресни билки

Необходими артикули: 1/2 сладостен пъпеш, 1 манго, 130 мл вода, 150 г захар + 1 с. л. захар, 1 лимонена кора, 2 с. л. лимонен сок, 1 ч. л. настърган джинджифил, няколко пресни листа мента.

Начин на подготвяне: Пригответе захарен сироп от водата, джинджифила, половината лимонена кора и 150 г захар. След като го кипнете разбърквайте на слаб котлон до цялостното разтваряне на захарта. Когато сиропът изстине прибавете лимоновия сок и ментовите листенца, нарязани на ситно. Разбъркайте добре, прецедете сиропа и премахнете джинджифила и ментата. Обелете и нарежете на красиви резени пъпеша и мангото, подредете го в плато, полейте ги със захарния сироп, оставете ги за 30 мин в хладилника и ги сервирайте.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР