Острото слово на президента Румен Радев пред парламента тази сутрин

...
Острото слово на президента Румен Радев пред парламента тази сутрин
Коментари Харесай

Борисов бесен на Радев: Напочиваха се и говорят глупости

Острото слово на президента Румен Радев пред Народното събрание тази заран раздразни премиера Бойко Борисов. В речта си пред депутатите няколко пъти президентът разяснява, че властта е неконтролируема и разкритикува Борисов, че не се регистрира пред депутатите. Говори за шепа хора, които са бетонирали властта си и за това, че демокрацията продължава да бъде задушавана. Очаквано отговорът на Бойко Борисов не закъсня. Той разяснява сбито, само че очевидно яростно думите на президента. Някои се напочиваха през август, до момента в който ние работехме и в този момент да ги снимат, с цел да ги виждат. Сега да излязат да изговорят маса нелепости, съобщи Борисов пред публицисти при започване на съвещанието на Министерския съвет. И добави в нормалния си жанр, че " няма да си хабим силата да им отговаряме. Да си не престават ".
От ГЕРБ обичайно разчетоха в оценките на президента опити да разделя българите, а не да ги сплотява. В своята декларация във връзка първия работен ден на депутатите, водачът на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова атакува президента, че чертаел разграничителни линии. Тази разграничителна линия още веднъж остави два милиона български жители, които са дали своят вот за това съдружно ръководство, отвън рамките на ползите на президентската институция, бе отговорът на Дариткова на предизвестията на Радев, че вместо народна власт, в България има беднотия и корупция.
В безсилието си, Дариткова бе цинична и загатна, че вицепрезидентът Илияна Йотова би трябвало да озапти Румен Радев. " Все отново Президентството има още две години, разгадавам на политическия опит на госпожа Йотова, с цел да може да се намерят тези рационални решения, които да оказват помощ на този президент да остане в историята не като президента, който е бил най-негативен, който е отправял най-вече закани за публичния мир, като президента, който е девалвирал институцията несъгласие, а точно като президент-олицетворение на единството на нацията ", бяха думите на Дариткова.
От ГЕРБ били подготвени за разговор, само че той трябвало да бъде " почтен и честен ". Което не важало за президентската институция. После се обърна към сътрудниците си депутати и ги помоли да не трансформират Народното събрание " в поле за предизборна агитация ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР