Остри думи изрече скандалният президент на Филипините Родриго Дутерте по

...
Остри думи изрече скандалният президент на Филипините Родриго Дутерте по
Коментари Харесай

Не си поплюва: Скандалният филипински президент прати човек на ООН „в ада“

Остри думи изрече скандалният президент на Филипините Родриго Дутерте по адрес на специалист по човешките права на Организация на обединените нации. Държавният глава сподели на Диего Гарсия-Саян „ да върви в пъкъла “ и насочи предизвестие по отношение на външната интервенция във вътрешните работи на страната, оповестява „ Ройтерс “.

Върховният съд на Филипините гласоподава предишния месец за отстраняването на висшия арбитър Мария Лурдес Серено, която беше наречена „ зложелател “ от президента. Причината е, че тя гласоподава против противоречиви оферти на държавното управление.

Отстраняването ѝ е „ смразяващо предизвестие “ към останалите висши съдии и членове на правосъдната система, съобщи специфичният докладчик по независимостта на съдиите и юристите на Организация на обединените нации Диего Гарсия-Саян в петък.

„ Кажете му да не се меси в работите на моята страна. Може да върви в пъкъла “, съобщи президентът Дутерте на конференция в събота вечерта преди да замине на посещаване в Южна Корея.

Безцеремонният филипински държавен глава е прочут със своята гневна опозиция против интернационалния напън и тежките си думи против своите критици.

Той влезе в новините преди време със свое пиперливо изявление против някогашния американски президент Барак Обама и различен специфичен представител на Организация на обединените нации – Агнес Каламард, които подлагаха на критика методите му за битка с наркоразпространението в страната.

Президентът на Филипините попадна във фокуса на международните медии поради невижданата война, която поведе против търговията с дрога в страната. Хиляди хора бяха екзекутирани, а правозащитни организации го оповестиха в всеобщи убийства. Въпреки това Дутерте продължава безмилостното нахлуване против дрогата, а преди време даже съобщи, че в случай че синът му се занимава с опиати, и той би трябвало да почине.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР