Остин Прайс е най-новото попълнение на Берое. Днес той се

...
Остин Прайс е най-новото попълнение на Берое. Днес той се
Коментари Харесай

Баскетболният Берое се подсили с американец

Остин Прайс е най-новото попълнение на Берое. Днес той се причисли към тима, откакто пропусна първата подготовка през вчерашния ден. Причината за това бе просрочен полет, поради който той изтърва връзката за България. В последна сметка всичко завърши наред и той към този момент е разполагаем на треньорския щаб, който към този момент стартира с усилените подготвителни занимания.

Остин Прайс е роден на 16 септември 1995 година във Фармингтън Хилс, щата Мичиган, Съединени американски щати. Висок е 193 см. и играе на позицията пойнт гард.

Прайс приключва Detroit Country Day School в Бевърли Хилс, Мичиган. След това новият състезател на старозагорския отбор се причислява към колежанския тим Lehigh, за който играе в продължение на 4 сезона в Националната колежанска лига на Съединени американски щати. В тях той изиграва 126 мача, допълнително от които е титуляр, и престоява на паркета по близо 30 минути на мач. В тях той отбелязва приблизително по 11.5 точки, дава по 1.7 асистенции и обира по 2.9 битки. През лятото на 2017 година Прайс е част от Драфта на НБА, само че не е определен. През предишния сезон Остин играе в белгийското състезание за отбора на Лимбург Юнайтед, където изиграва 37 срещи, в които записва приблизително по 9.3 точки, 2.6 асистенции и 2.3 битки.

Щабът на Берое има вяра, че е направил правилния избор с Остин Прайс и той ще бъде значима част от тима през идващата акция. От него се чака доста работа и в двете етапи на играта.
 Баскетболният Берое започва в четвъртък подготовката за новия сезон
Баскетболният Берое започва в четвъртък подготовката за новия сезон

Дойде краят на огромното очакване за почитателите на старозагорския тим
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР