Оставката винаги си я нося в джоба и за мен

...
Оставката винаги си я нося в джоба и за мен
Коментари Харесай

Московски не вижда основания да си подаде оставката

Оставката постоянно си я нося в джоба и за мен не е проблем да я подам, само че сега не виждам учредения за отправяне на квалификации и тези, които са погрешни. Това сподели по време на изключителна конференция министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски.

Повод за коментара е настояването на Българска социалистическа партия Московски да уволни управлението на БДЖ или да си подаде оставката. Причината е телевизионно следствие, което разкрива по какъв начин БДЖ заплаща хиляди левове за поправки на локомотиви, които след броени часове или дни още веднъж се повреждат. Става ясно и по какъв начин машинистите от държавните железници всеобщо надвишават допустимия ексклузивен труд. След като следствието беше излъчено, чиновник на БДЖ получи смъртни закани поради това, че е разкрил някои нарушавания в холдинга.

Зам.-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Георги Свиленски на конференция в централата на партията съобщи, че битката с корупцията в сдружението завършва с уволнението на двама чиновници, които са имали доблестта да опишат какво се случва с ремонтите, заплащането на машинистите и футболния тим в БДЖ.

"В обвиняванията за корупция в БДЖ и тезите, които изрекоха сътрудниците, не намирам нищо, което да е сериозен мотив да желая оставката на сътрудниците си. От 2009 година това управление заварихме БДЖ с 850 млн. лв. отговорности, които не се обслужваха, и с 68 млн. лв. оперативна загуба. Към 2017 година отговорностите на сдружението са 330 млн. лв., с 15 млн. лева оперативна загуба ", съобщи Московски.

"Тук сътрудниците от Българска социалистическа партия си опонират. Ако приемем тяхната теза, че има огромна корупция в сдружението, тогава щеше да е противоположното. Няма по какъв начин финансовото положение да се усъвършенства, в случай че вътре има корупция. Значи или когато Българска социалистическа партия са управлявали железниците, корупцията е била яростна, с цел да генерира 850 млн. лв. загуба, или ние се оправяме добре - да си изберат. Това демонстрират числата. И те могат да кажат: „ Да, сътрудници, вие се справяте по-добре от нас, корупцията при вас е по-малка “, сподели още транспортният министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР