Оставката на Мустафа Емин е приета и още същия ден

...
Оставката на Мустафа Емин е приета и още същия ден
Коментари Харесай

Сбогом на Мустафа Емин. Решението на Тагарев

Оставката на Мустафа Емин е призната и още същия ден той завърши работата си. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев пред публицисти преди чуването му в парламентарната комисия по защита.

Според министър Тагарев в тази ситуация политическите тълкования са надвили над здравия разсъдък. „ Той реши да напусне, с цел да не се основават предпоставки за усложнения в работата на Министерството на защитата и на кабинета като цяло “, съобщи Тодор Тагарев.
-->
Мустафа Емин подаде оставка като консултант на министъра на защитата на 5 септември, напомня Българска телеграфна агенция. Повод да изиска да бъде освободен от поста стана преживелица с него и детето му в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ от края на август. В обществените мрежи здравна сестра от болничното заведение описа по какъв начин Емин е заплашвал лекари и е упорствал друго дете да бъде изведено от шокова зала, с цел да бъде прегледано неговото. След като казусът стана обществен, от лечебното заведение започнаха инспекция, която сподели, че са спазени всички стандарти на Спешното поделение.

Министър Тодор Тагарев в писмо изиска от сътрудника си здравен министър проф. Христо Хинков да разпореди инспекция. Случката бе обект на мнения и в Народното събрание, където ръководителите на комисиите по опазване на здравето и защита Костадин Ангелов и Христо Гаджев настояха за реакция от страна на премиера Николай Денков.

От „ Възраждане “ желаеха и оставката на министър Тодор Тагарев поради случилото се в „ Пирогов “. Самият Мустафа Емин отхвърли изказванията на личния състав на „ Пирогов " и съобщи, че ще отбрани името и достолепието си с доказване на истината за връзката му с тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР