Остават направленията на изток и юг, допълни той. Очаква се днес

...
Остават направленията на изток и юг, допълни той.
Очаква се днес
Коментари Харесай

Овладени са два от фронтовете на големия горски пожар в Източните Родопи

Остават направленията на изток и юг, добави той.

Очаква се през днешния ден в гасенето да се включат военнослужещи с тежка техника, с цел да бъдат направени просеки. Това ще спомогне да се попречва прекосяването на пламъците в прилежащите землища, където теренът е извънредно кръстосан и мъчнопроходим за механизирана техника. 

Огненото злополучие бушува от през вчерашния ден следобед. Засегнати са към 5000 декара площи, от които 1000 - смесена широколистна и борова гора , по данни на община Ивайловград и на регионалната администрация в Хасково.

На място са 12 пожарникарски екипа, като локалните огнеборци получават поддръжка от свои сътрудници от страната. Те гасят с пръскачки и тупалки там, където комплицираният терен не разрешава влизането на техника. В потушаване на огъня вземат участие и към 100 горски чиновници и   доброволци. На място има и булдозери, които ще вършат просеки.



Заради стихията нощес кметът на Ивайловград Диана Очварова разгласи бедствено състояние и забрани със заповед всякаква селскостопанска работа до привършване на извъредното състояние. Областният шеф на Хасково Гинка Райчева още през вчерашния ден изиска подкрепление от военнослужещи с изключение на тежката верижна техника.

 



Серията от летни горски пожари в Хасковско стартира предходната сряда, когато температурата се увеличи до над 40 градуса. Тогава към този момент някогашният регионален шеф Красимир Ангелов разгласи бедствено състояние за целия район, което бе анулирано два дни по-късно. Последните два огромни пожара също в Източните Родопи - в региона на село Дъбовец и на село Малки воден на повърхност над 5000 декара, бяха локализирани завчера.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР