Остават броени дни до президентските избори в САЩ. Тогава американците

...
Остават броени дни до президентските избори в САЩ. Тогава американците
Коментари Харесай

# Vote – посланието на звездите, превърнало се в моден тренд - slava.bg

Остават броени дни до президентските избори в Съединени американски щати. Тогава американците ще отидат до урните, с цел да дадат своя избор и с това да предопределят кой ще ръководи в идващите четири години. В тази връзка доста известни персони взеха решение да насърчат хората да бъдат дейни, като носят разнообразни облекла, обувки и аксесоари с думата „ Vote “. Само за няколко месеца тяхното обръщение се трансформира в фешън тренд, който има огромна мощ.

„ Vote “ или „ Гласувай “, може да забележим в на тв водещи, певици, артисти, модели и доста други известни имена от света на шоубизнеса в Америка. Някои от тях означават в своите профили в обществените мрежи какъв брой е значимо да се гласоподава, до момента в който други споделят просто фотоси, на които ясно се вижда посланието им.
Как #Vote се трансформира в фешън тренд?

Още по време на обществената изолираност в Съединени американски щати, стартирала напролет, доста звезди започнаха да носят защитни маски с хаштага „ Stayathome “. След него се появиха и такива с надписа „ Vote “.

Актрисата Кери Уошингтън е едно от лицата от тв екрана, носещо синя маска, на която с огромни бели букви написа „ Гласувай “. Чрез Instagram тя подсети на хората, че би трябвало да изразят гражданската си позиция като гласоподават и ги насочи да ревизират къде могат да го създадат.

Освен че има въпросната маска, звездата е облечена със специфична тениска. Подобни на нейната станаха същински шлагер и през последните няколко месеца стана съвременно всеки да носи облекла, по които има думата „ Vote “.

„ Гласувай в този момент “, виждаме на черната тениска на Кейти Холмс, с която я видяхме да се разхожда из улиците на Ню Йорк. Тя е от лимитираната серия на марката Old Navy и коства 15 $. Нейната щерка Сури, която още е тийнейджърка, също ни дава позитивен образец.

Тв водещата Опра Уинфри пък е снимала видео, в което е облечена с бял тишърт с цветна щампа „ Vote “. Той може да се комбинира със състезателен панталон със същото обръщение.

Може да се каже, че облеклата, които са с значимия за изборите надпис, са най-вече спортни. Например суитшъртът на Дженифър Гарнър от Social Goods или този на Гуинет Полтроу на марката Studs.

Виждайки, че има търсене на облеклата, доста марки се възползваха от това, като сътвориха цели серии, свързани с гласуването. Така да вземем за пример Селма Блеър снима фотосесия, с която популяризира ботушите „ Vote “. Други марки пък пуснаха дрехи с надписа „ I am a voter “. Хубавото е, че някои от тях считат да дарят част от приходите от покупките на цивилен организации, занимаващи се с разнообразни начинания.

Разглеждайки профила на Мишел Обама в Instagram, ще видите, че тя има нежно колие с плочка „ Гласувай “, както и чаша за кафе и чай, върху която с огромни букви е изписано „ VOTE “.

Гривнички, фиби, чорапи, дамски чанти, както и доста други артикули, свързани с акцията за гласоподаване, също се продават из магазините в Съединени американски щати. Според фешън специалисти, някои ще продължат да се носят и след изборите като знак на това, че техният собственик е виновен гласоподавател.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР