45 години след класиката си Апокалипсис сега, Копола идва в

...
45 години след класиката си Апокалипсис сега, Копола идва в
Коментари Харесай

Копола превръща Ню Йорк в Рим в Мegalopolis, иде ли залезът на империята

45 години след класиката си Апокалипсис в този момент, Копола идва в Кан, с цел да покаже нов апокалиптичен филм, който показва Съединени американски щати като залязваща империя. В Меgalopolis Ню Йорк е Ню Рим, а Адам Драйвър е неговият Цезар (Цезар Катилина).

Джанкарло Еспозито е неговият кмет Цицерон. Идеалистът и плутократът влиза във война за бъдещето на човечеството, на страната, която има потребност от смяна, разкъсвана от партизански пристрастености, както разказва фабулата синопсисът на майстора на Кръстника, който е сценарист, режисьор и съпродуцент на даващия поръчка за нова класика план.

Филмът, поради чиято премиера двата най-силни кинофестивала на планетата - Кан и Венеция, организираха епична борба, ще бъде гвоздеят в програмата на Кроазет и с присъединяване на великия Дъстин Хофман, на снималия до наскоро у нас Джон Войт, на Шая ЛаБьоф и Лорънс Фишбърн, на още доста звезди.

Мнозина бяха сюрпризирани, че Копола се е навил да взе участие в надпреварата за Златната палма - множеството класици избират да демонстрират новите си творения отвън касирането. Но с подобен състав и с толкоз настояща преди решаващите президентски избори в Съединени американски щати след броени месеци, поръчката му е повече от катгорична.

Борис Ангелов

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР