Има хора в бойните спортове, които са оставили трайна следа

...
Има хора в бойните спортове, които са оставили трайна следа
Коментари Харесай

От жертва на побойници до страховит нокаутьор: Историята на Бадр Хари

Има хора в бойните спортове, които са оставили трайна диря в тях и тя в никакъв случай няма да избледнее. Мароканската легенда Бадр Хари несъмнено е измежду тях. Той е от оскъдно семейство мароканци, които се реалокират в Холандия в търсене на по-добър живот. Бадр съумява да се издигне от улиците на Амстердам до международната сцена на кикбокса и да сбъдне фантазиите си. Определено неговата история има доста възходи и падения и дано да стартираме с нея.

Бадр Хари е роден на 8-ми декември 1984 година в Амстердам, Холандия. Неговите родители са от Кенитра, Мароко. Едно от четири деца в фамилията Бадр е затворено дете, което избира да стои у дома. На 7-годишна възраст друго дете от квартала го удря с камък и Хари се прибира вкъщи облян в сълзи. Баща му вижда в това опция и взема решение да го заведе в зала, където той за първи път поставя ръкавици.

" Баща ми пристигна през 60-те години в Европа и работеше крепко за нищо. Заплащането беше малко, само че все пак той отгледа цялото семейство. Благодарение на неговата поддръжка съм това, което съм през днешния ден. Имах много проблеми и постоянно се прибирах с рев, тъй като някой ме беше блъснал, или ме бяха обидили. Дойде миг, в който на татко ми му омръзна и той сподели, че би трябвало да не отстъпвам позицията си.

По това време се срещнах с бойните спортове. Започнах с кикбокса на 7-годишна възраст, само че първите си борби направих на 11-годишна възраст. В началото завоювах първите си 20 борби и си споделих, че може би съм добър в това. Започнах да се любувам на това, а хората ми споделяха, че мога да го направя. Тогава си споделих, че може би ще мога да реализира нещо в бойните спортове. "

Хари e много добър и демонстрира качества и гений, с които впечатлява другите. На 13-годишна възраст вижда фотография на легендата Петер Артс, който държи чек за 150.000 $, откакто печели K-1 World Grand Prix. В този миг Бадр за първи път стартира да мечтае за шампионска купа.

" Нямах кумир в спорта, само че постоянно съм бил почитател на Майк Тайсън, Оскар Де Ла Оя и Шугър Рей Леонард. Уважавах ги и си споделях, че желая да направя това, което и те са създали в спорта. Исках да стана някой. "

В тийнейджърските си години Бадр намира пътя си към именитата зала Chakuriki Gym, където основен треньор е Том Харинк.

" Когато започнах да упражнявам в Chakuriki Gym, тя беше зала с огромно име и там упражняваха доста първенци. Там беше Branko Cikatić, Peter Aerts и доста други. Тренировките бяха тежки, дисциплинирани и от остарялата школа. Научих доста там. "

Под управлението на Харинк, Бадр се показва на високо равнище и доста хора го разпознават като един от най-големите млади гении в страната по това време. Тогава той държи впечатляваща аматьорска статистика от 35 победи и единствено 1 загуба. Цели 25 от тези победи са с нокаут.

" Преди да направя първата си професионална борба към този момент имах към 40 аматьорски. За тези младини имах много опит. Не се усещах друго в професионалната кариера, само че особеното беше, че в този момент щях да върша пари. Чувствах се добре, тъй като в този момент към този момент щях да получавам пари, а не да се удрям гратис. "

През 2000 година Хари прави дебют при експертите и губи с нокаут от Rocky Grandjean с нокаут в първия рунд.

След този крах той се взема в ръце и записва 5 следващи победи, а по-късно получава златен късмет да се бие с малко предупреждение против Alexey Ignashov, който по това време е считан за един от най-хубавите в света.

" Том Харинк, не беше човек, който се грижеше добре за своите бойци. Тогава той ми сподели, че това е огромен късмет за мен и мога да се оправя. Том ми сподели, че това е просто борба и би трябвало да я приема, тъй като ще е късмет да съм под светлините на прожекторите. Тогава беше лятото и аз разбрах, че ще ми платят сред 7 и 8 хиляди. Реших да приема борбата, тъй като това бяха доста пари и с тях щях да закарам моето семейство на отмора. Какво беше най-лошото, което може да се случи? Да падна в нокаут? Нямаше проблем за мен.

" Тогава бях младо момче на 18 години, а разликата ни в килограмите беше 25 кг. Приех борбата със седмица предупреждение, тъй като неговия конкурент се отдръпна. Дадох всичко от себе си и се бих и мисля, че хората почетоха моят военен дух. "

Хари се показва доста добре поради своята възраст против Alexey и съумява да изкара 3 рунда с Ignashov, който 5 секунди преди края на борбата му вкарва дясно кроше и го нокаутира. Бадр получава огромно почитание от обществото в кикбокса поради смелото си показване. Неговите акции се повишават обилни, макар загубата.

" В този миг всички схванаха за Бадр Хари. Всички говореха за това младо момче, което се би с Ignashov и загуби, само че се би крепко и даде всичко от себе си. Мисля, че хората почетоха това от моя страна. "

След тази загуба Хари още веднъж навързва 7 следващи победи и се изправя против тежък противник в лицето на първенецът Stefan Leko, който съумява да го нокаутира в първия рунд. На 19-годишна възраст Бадр употребява славата, която получи от борбата с Ignashov, с цел да си сътвори добро име, което му печели покана за присъединяване на кикбокс събитията в Япония. Тогава най-голямата кикбокс организация в света търси млади гении, които да заемат мястото на залязващите към този момент първенци. Какво по-добро начало за Хари, с изключение на нова борба с Ignashov, който го нокаутира няколко месеца по-рано? Двамата още веднъж споделят кръга и първоначално втората им борба протича сходно с първата. Във втория рунд Хари го нокаутира с ритник със завъртане и това му печели международна популярност:

" Това беше като фантазия. Не можеш да повярваш, че това се е случило. На най-голямото събитие за годината нокаутираш някого по невъобразим до момента метод. Такива неща ги има единствено във филмите. Това е необикновено, само че се случи през 2005 година. "

Победата над Leko издига Хари до нови славни висоти. По това време той стартира да става прочут, освен с борбите си на кръга. На конференция преди борба с Peter Graham, Хари демонстрира своята експанзия и пробва да го целуне. Graham от своя страна го наскърбява и Бадр пробва да го удари, след което за разтървани. Ето какво споделя Бадр за случая с Peter:

" Мисля, че по това време Бадр към момента търсеше своята еднаквост. На такава възраст минаваш през доста неща и ти се случват доста неща. Идват славата и парите, а хората стартират да се държат друго. "

След напрежението сред двамата на конференцията борбата им се чака с неспокойствие от кикбокс обществото. В борбата Хари бързо открива надзор и стартира редовно да санкционира Graham. Секунди преди края на борбата Graham вкарва ритник със завъртане в брадичката на Хари и го нокаутира. Това е една от най-тежките загуби в неговата кариера и след нея е със счупена челюст:

" Всичко вървеше добре в борбата, печелих си точките, само че в последните секунди ми вкара ритник със завъртане и ме нокаутира. Мисля, че това беше една от най-тежките ми загуби. Челюстта ми беше счупена на две места. Така обаче един войник се учи и аз бях в развой на учене. "

Хари се възвръща и отсъства няколко месеца поради травмата. Той се завръща на кръга и губи от Ruslan Karaev, който му вкарва забранен ритник на земята, само че рефера не го вижда и дава успеха за Karaev, откакто Хари не съумява да стане на крайници. Хари е гневен след загубата и се заканва, че в никакъв случай повече няма да се бие за К-1. Хората от неговия щаб колкото да съумяват да го успокоят на път към съблекалнята, където той чупи всичко, което види и крещи като оглупял:

" Бях просто една п*тка. Паднах на земята и се надявах, че рефера ще го дисквалифицира, с цел да отида елементарно на край. Това беше най-глупавото нещо, което съм правил, само че въпреки това беше и най-мъдрото. Обещах си, че в никакъв случай повече няма да заставам на земята. Винаги ще ставам, в случай че падна в нокдаун. Бях прочувствен по това време и от момче се превръщах мъж. "

Няколко месеца по-късно Хари е в серия от 2 следващи победи и получава нов късмет за борба с Karaev. Битката им е много оспорвана и Karaev още веднъж съумява да прати Бадр в нокдаун. Хари обаче се изправя и нападна с всичка мощ, с цел да нокаутира своя конкурент секунди по-късно. Месец по-късно Хари се изправя против Yusuke Fujimoto и го нокаутира в първия рунд, с цел да завоюва първата си международна купа в тежка категория.

Бадр записа още две победи, с което навлиза в серия от 7 следващи и печели покана за присъединяване в шампионата K-1 World GP 2007 Final, където би трябвало да победиш 3-ма в една вечер, с цел да спечелиш купата. Хари се изправя против двукратният първенец Remy Bonjasky, който е измежду величията в кикбокса и най-сериозния конкурент за Бадр досега в неговата кариера. Bonjasky печели борбата с решение, само че съгласно мнозина съдиите порязали мароканеца.

" Мисля, че решението им беше заслужено. В началото не мислих по този начин, само че имаше странични неща, които помогнаха за взимането на това решение от съдиите. Битката беше равностойна, само че той победи. "

Хари губи борбата само че потвърждава, че може да се конкурира с всеки първокласен войник на най-високо равнище в спорта. След тази загуба Хари записва 6 следващи победи с нокаут и стига до финала на шампионата K-1 World Grand Prix 2008, откакто в една вечер побеждава Peter Aerts и Errol Zimmerman. На финала Хари се изправя още веднъж против Remy Bonjasky. Двамата си спретват здрава борба, в която Remy праща Хари в нокдаун в първия рунд, а във втория Бадр го събаря на земята и стартира да го удря и рита. Рефера стопира борбата и Хари губи с дисквалификация.

" Тогава не ми пукаше. Дадоха ми червен картон и изгубих. Все още не ми пукаше, тъй като това са бойните спортове и се случват такива нелепости. Не бях аз на земята и не ме изритаха в лицето. Не знам какъв брой сериозна беше травмата на Bonjasky. Несправедливо е да кажа, че не беше нищо, само че за мен той избра лесния път. Мисля, че хората единствено могат да преценяват това. "

След тази загуба на финала почитателите не са удовлетворени и организацията дават късмет на Хари да се реваншира. Те желаят от него да се изправи против Alistair Overeem, който по това време е чудовище, което нокаутира всички.

" Тогава бях дисквалифициран, откакто го изритах в лицето. Организацията споделиха, че мога да се реванширам само че желаеха от мен да се удрям с Alistair Overeem на Dynamite!! 2008 в края на годината. Това беше 3 седмици след борбата ми с Remy. Нямах проблем да се удрям с Overeem, тъй като мислех, че той не е добър в кикбокса и това щяха да са лесни пари. "

Alistair обаче не счита да се дава елементарно и двамата се качват на кръга на 31-ви декември 2008 година. В началото на борбата Overeem вкарва брутално попадение с коляно в главата на Хари, а след него последва и ляво кроше, с което смъква мароканеца в нокдаун. Няколко секунди по-късно Хари се изправя, само че Overeem още веднъж му вкарва мощен ляв и го нокаутира в първия рунд. С тази победа Overeem шокира кикбокс обществото, както и Бадр Хари:

" Той беше здрав и в действителност ме нокаутира. Още от началото на борбата беше по-здрав от мен. Не бях подготвен за борбата и той ме накара да си платя. Нокаутира ме в действителност неприятно. Това беше огромен позор за К-1, тъй като Overeem беше добър в ММА, само че нямаше по какъв начин да печели против нас в кикбокса. "

Хари още веднъж стартира да си проправя път към върха след загубата от Оvereem. Той записва серия от 4 следващи победи с нокаут, като една от тях е против един от най-великите в историята в лицето на Semmy Schilt. В края на 2009 година Хари взима присъединяване на шампионата K-1 World Grand Prix 2009 Final. На конференцията преди шампионата Хари дава обещание, че ще нокаутира Overeem в първия рунд, в случай че двамата се срещнат. В първата борба нокаутира Ruslan Karaev, а по-късно получава късмет за възмездие против Overeem.

Хари е качил мускулна маса и споделя кръга със страшилището Overeem. От началото Хари стартира да обработва тялото и смъква Overeem в нокдаун. Секунди по-късно Overeem се изправя, само че Бадр натиска съществено и съумява да грабне успеха с нокаут, откакто вкарва леви и десни на Overeem и го рита в главата, което кара рефера да приключи срещата. В същата вечер той губи финалната борба от Semmy Schilt, който го смъква 3 пъти на земята.

След тази загуба Хари се съвзема и записа 2 следващи победи. През 2010 година той получава късмет за борба с Hesdy Gerges, който тренира под управлението на някогашния треньор на Бадр, Том Харинк. Напрежението преди борбата е огромно и на конференция прехвърчат исрки и почитателите нямат самообладание за дуела.

" Мисля, че тази борба беше повече против Том Харинк, който беше моя някогашен треньор. По това време не се бих с Hesdy, а с Харинк, тъй като имахме общо минало и той направи неща, които не харесвах. Gerges беше просто един мост, който да ме води до Харинк. Нямаше нищо персонално сред мен и Gerges. "

Битката сред двамата е на събитието It`s Showtime 2010 Amsterdam, където Хари и Hesdy си разменят брутални удари, а почитателите в залата полудяват от кеф. Всички са впечатлени от Gerges, който поема това, което Хари му дава на кръга и отвръща със същото. Във втория рунд след войната, която двамата си спретват Бадр рита в главата Gerges, който е на земята. Цялата аудитория стартира да освирква Хари и той губи с дисквалификация, като се разделя с купата си и Hesdy става първенец.

" Пак не ми пукаше. Това са борбите. Понякога правиш неточности, а от време на време не правиш. Сгреших два пъти, само че се случват нелепости. Когато се случат няколко такива неща, започваш да се чудиш какво не е наред. Започваш да мислиш за други неща. Ставаш повече предприемач, в сравнение с войник. "

Хари разочарова всички за повторно и рискува да саботира своята кариера. Той взема решение, че най-хубавото за него е да се прибере в Мароко, с цел да избяга от светлините и медиите. Бадр прекарва годината в размишления отвън кръга, само че взема решение да се завърне и през 2011 година нокаутира Gregory Tony в първия рунд. Последва серия от 4 следващи победи и загуба от Zabit Samedov. През 2014 година той взима присъединяване на шампионат в Абу Даби проведен от Global Fighting Championship, където побеждава в една вечер Stephan Leko и Peter Graham, с цел да завоюва четвърт милион евро.

През 2015 година Хари става непосредствен другар с президентът на Чечня, Рамзан Кадиров и двамата прекарват много време дружно. Кадиров е мощно набожен човек и това кара Бадр също да стартира да се осланя на вярата. Рамзан провежда събитие в Грозни през 2015 година, на което Хари се бие против Ismael Londt и го побеждава с нокаут в третия рунд, а Кадиров е на крайници и бързо се качва на кръга, с цел да поздрави своя другар. Бадр е неактивен цяла година след борбата в Чечня и в края на 2016 година подписа контракт с най-голямата кикбокса организация GLORY.

В първата си борба той се изправя против първенецът им в тежка категория Rico Verhoeven, който господства дълги години в организацията. Битката сред двамата се чака с огромен интерес и през декември 2016 година те споделят кръга. Феновете в залата полудяват и наобикалят кръга, с което бавят старта на срещата. В пубиката стартира пердах сред почитателите, само че след малко същинското шоу на кръга стартира. Хари се показва доста добре в първия рунд и съумява да пусне кръв нa Verhoeven. В картите на съдиите той печели рунда, само че във втория рунд получава травма в ръката и губи с механически нокаут.

Почти две години Хари не е деен на кръга, само че се завръща предходната година в борба против някогашният си конкурент Hesdy Gerges. Хари очевидно е свалил много килограми, с цел да е по-бърз и съумява да победи с решение, само че по-късно излиза наяве, че се е провалил на допинг тест, което води до наказване и анулация на успеха. Това не пречи на GLORY и те оферират нов контракт за 6 борби на Хари, който преподписва и през декември тази година ще се бие против Rico Verhoeven още един път в Холандия. Бадр се закле, че ще го нокаутира и ще бъде забавен реванш. Хари държи впечатляваща статистика от 106 победи и 13 загуби, от които 92 победи са с нокаут.

Постижения в бойните спортове:

2014 - печели шампионата в тежка категория на GFC Fight Series
2009 K-1 World Grand Prix - подгряващ
2009–2010 - първенец в тежка категория на It`s Showtime
2008 K-1 World Grand Prix - подгряващ
2007–2008 K-1 - първенец в тежка категория
2002 WPKL - първенец

През годините той има много проблеми с управляващите и взехме решение на неговите проблеми със закона да обърнем особено внимание отвън по-горното в публикацията, което се отнасяше повече за професионалната му кариера. Хари е бил обект на редица полицейски следствия по обвинявания в нахлуване и е придобил известност на човек с принудително държание. За насилствените си изригвания Хари сподели:

" Аз съм в положение да избухна всеки миг.Когато спирачките ми са изключени, това е единствено една огромна детонация, безпорядък и звук и аз ставам кьорав за всичко. Буря, вихър, злополучие. В мен просто има известна експанзия, с която не знам какво да върша и не знам от кое място идва. "

През февруари 2010 година охранител в нощен клуб е атакуван от няколко души, като измежду тях се допуска, че е бил и Хари. Месец по-късно същата година Хари кара колата си по неразрешена за придвижване улица и удря жена, която по-късно е със съществени вреди на крайници. През 2011 година той е упрекнат в принуждение от своята другарка, както и в съсипия на нейни движимости. Същата година притежател на нощен клуб и негов посетител от Италия са нападнати от Хари, който чупи зъби на притежателя. В края на 2011 година в заведение атакува доведения брат на някогашната си другарка.

През юли 2012 година атакува милионерът Koen Everink на събитие в Амстердам Арена. В резултат на побоя от страна на Хари, Koen e със строшен нос и гален, които изискват няколко интервенции. Хари се предава на полицията в Амстердам. Той е обвинен по шест случая, а по-късно задържането му е удължено с 90 дни. Малко по-късно притежател на нощен клуб твърди, че Хари му счупил челюстта и няколко зъба.

Хари бива освободен, като му не разрешават да приказва със очевидци по неговия случай, както и да посещава заведения. Три дни след неговото освобождение той нарушава заповедта и още веднъж е задържан. През 2014 година е наказан на година и половина затвор и €45 000 санкция. През 2017 година той прекарва година и 10 дни в пандиза и е освободен предварително.

Хари несъмнено е измежду най-големите на кръга, само че отвън него не стопира да се забърква в неприятности. За благополучие все още той се е посветил на своето семейство и към този момент не се забърква в проблеми. От оскъдно семейство на мароканци той се издига до върха в кикбокса и това несъмнено е нещо, което заслужава почитание. Нека в този момент забележим какво има да ни каже " Лошото момче ", с което да повдигне нашата мотивация и да приключим публикацията:

" Биеш се и по-късно искаш да си най-хубавия и да станеш първенец. Не се фокусирай върху нещата, които приказват за теб и върху това по какъв начин те виждат хората. Просто ги нокаутирай всички и хората ще стартират да те харесват, все пак. Битките са моя живот и аз пребивавам от борба за борба. Вече даже не броя рождените си дни. "

Източник:

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР