Оставаме в готовност, но към момента исканията на работодателите относно

...
Оставаме в готовност, но към момента исканията на работодателите относно
Коментари Харесай

Работодателите отменят протеста си на 18 май, остават в готовност

Оставаме в подготвеност, само че все още настояванията на работодателите по отношение на цената на електрическата енергия и цената на газ ги считаме за изпълнени и по тази причина един огромен митинг не би бил състоятелен. Това съобщи на брифинг на работодателските организации и синдикатите Васил Велев от АИКБ.

" Има още една среща на следващия ден, която е браншова. Много е значимо разговорът сред работодатели, синдикати и държавно управление да се води с законните организации на бизнеса и служащите, а също по този начин и техните браншови структури ", добави той.

" Цените за месец май ще бъдат за крайните консуматори такива, каквито са били за април. И битовете, и индустриалните консуматори ще заплащат същите цени през май, каквито бяха през април ", сподели още Велев.

" Няма да се заменя един монопол с различен, а ще има същинска диверсификация на източници и направления, тъй че да има най-ниска цена за българските консуматори ", посочи ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Димитър Манолов от КТ " Подкрепа " съобщи, че въпреки всичко чиновниците на градския превоз ще отидат на митинг.

" КНСБ е и ще остане в протестна подготвеност. Ще настояваме за незабавно увеличение на приходите ", оповестиха синдикатите.

Кирил Домусчиев съобщи, че КРИБ също ще остане в протестна подготвеност, тъй като чакат да видят дали тези ограничения ще се случат. " Очаквахме над 30 000 души на митинга в сряда, в случай че се беше състоял ", сподели още предприемачът.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР