Остава забраната за движение по цялата пътна мрежа в област

...
Остава забраната за движение по цялата пътна мрежа в област
Коментари Харесай

МВнР: Затворена в двете посоки е магистралата Атина - Солун

Остава възбраната за придвижване по цялата пътна мрежа в област Тесалия, Гърция, осведомят от Ситуационния център към Министерството на външните работи (МВнР). Затворена в двете направления е и автомагистралата Атина - Солун.

Очакват се интензивни дъждове до вечерта на днешния ден, като локалните управляващи насочат апел всички да останат по местата, където се намират, както и да се запасят с храна и вода. В Трикала има заплаха от преливане на реката, улиците се намират под вода.

От 6 септември гръцките управляващи започнаха пренасочване на придвижването за България през Метеора - Егнатия - Солун, само че все още и този маршрут не действа.

Очаква се от на следващия ден времето да стартира да се усъвършенства, показват от ведомството. Министерство на външните работи предлага на българските жители да останат на несъмнено място, където са настанени, до възстановяване на метеорологичните условия, като не предлага предприемане на пътешестване преди този момент.

От ведомството напомнят, че при нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат непрекъснато към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310829210 105, +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: [email protected]; . Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР