Остатъчните количества пестициди в плодовете и зеленчуците по мнение на

...
Остатъчните количества пестициди в плодовете и зеленчуците по мнение на
Коментари Харесай

Две измивания на продуктите отстраняват пестицидите

Остатъчните количества пестициди в плодовете и зеленчуците по мнение на експерти зависят от абсорбационната (попивателна) дарба на епидермиса на другите артикули.

Изследвания откриват, че две измивания с течаща вода отстраняват 90 % от пиримикараба, 79 % от карбендазима и 50 % от фазалона – едни от най-често срещаните химични препарати, с които се третират растенията.

Доказано е още, че в множеството случаи по-продължителното миене (3- 4 пъти) е в директна корелация с по-малкото количество остатъчни пестициди в плодовете и зеленчуците.

Друг способ за предотвратяване от неподходящите химични препарати, употребявани в селското стопанство, е обелването на определените артикули. Въпреки че доста проучвания настояват, че точно там се съдържат едни от най-ценните субстанции за организма.

 домати

Все отново, в случай че се чувствате несигурни в качеството на закупените артикули, е по-добре да ги обелите, с цел да гарантирате в по-голяма степен предпазването от нездравословните вещества.

Разбира се топлинната обработка също е вид за отърваване от химията в продуктите, тъй като при по-висока температура, устойчивостта на пестицидите понижава.

Всъщност рисковите химически субстанции, прилагани за отбрана на растенията в селското стопанство, от време на време могат да се натрупат и в месестата част на плодовете/зеленчуците. Ето за какво измиването и избелването им в някой случай не се оказва задоволително.

В такива обстановки най-хубавото решение е продуктите да се пасират. По този метод в месестата част, която се явява отпадъчен артикул, оставят отровните пестициди. В същото време сокът съдържа всички нужни ензими и хранителни субстанции.

Това е и най-крайният, само че и най-ефективен способ за предотвратяване от нездравословния за човешкия организъм съставки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР