Останал покрай войната в Украйна и газовата криза извън светлината

...
Останал покрай войната в Украйна и газовата криза извън светлината
Коментари Харесай

Ким Чен Ун напомни за себе си. Смразяваща закана

Останал около войната в Украйна и газовата рецесия отвън светлината на международните прожектори Ким Чен Ун реши да подсети за себе си. Лидерът на Северна Корея повтори предизвестието си, че Пхенян може " превантивно " да употребява нуклеарното си оръжие за противопоставяне на враждебни сили, оповестиха държавните медии в страната.

В тирада пред висши военни офицери Ким Чен Ун е споделил, че с цел да " поддържа безспорното предимство " на въоръжените сили на Северна Корея, страната би трябвало да бъде в положение " превантивно и задълбочено да сдържа и осуетява всички рискови опити и заплашителни дейности... в случай че е належащо ", гласи новината на държавната организация KCNA.

Пхенян би трябвало да продължи да натрупва своя боеприпас, тъй че да може да има „ голямата военна мускулатура, която никоя мощ в света не може да предизвика “, сподели Ким, наричайки оръжията „ избавителната линия, гарантираща сигурността на нашата страна “.

В понеделник по време на боен церемониал водачът на Северна Корея също направи сходни изявления - че страната може да употребява нуклеарния си боеприпас, в случай че " фундаменталните ползи " на Северна Корея бъдат застрашени, съобщи БГНЕС.

В събота Ким се срещна с висши военни ръководители, с цел да похвали работата им на парада, който означи 90-ата годишнина на въоръжените сили на страната и сподели най-мощните й междуконтинентални балистични ракети, напомня Агенция Франс Прес.

Въпреки тежките наказания, Северна Корея удвои напъните на Ким за военна рационализация, като тази година направи голям брой проби на неразрешени от интернационалните конвенции нуклеарни оръжия, като пренебрегва предложенията на Съединени американски щати за договаряния.

Миналия месец Пхенян тества междуконтинентална балистична ракета с дълъг обхват за първи път от 2017 година, а сателитните изображения демонстрираха признаци на интензивност на нуклеарна площадка в страната.

Поредицата от оръжейни проби идва, когато Южна Корея се готви бъдещият президент Юн Сук Йол да встъпи в служба. Той подхваща по-сурова политика към Пхенян и не е изключил превантивния удар, в случай че е належащо.

Анализатори настояват, че с предизвестието на Ким демонстрира, че той не е отворен за разговор с новото държавно управление на Сеул.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР