32-годишна жена роди на паркинга на МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов“

...
32-годишна жена роди на паркинга на МОБАЛ Д-р Стефан Черкезов“
Коментари Харесай

Бебе се роди на паркинга на МОБАЛ-Велико Търново

32-годишна жена роди на паркинга на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “ – Велико Търново. На 14 юни на екип от лекари, акушерки и неонатолози се е наложило да извърши раждането при полеви условия.

Това е четвърто дете за Калинка Пенева. Тя и бебето са добре и към този момент са изписани от болничното заведение.

„ Имах болки вкъщи, само че не бяха мощни. Реших да се изкъпя и тогава към този момент стартира да ме боли повече. Явно съм чакала повече от нужното ”, показа майката пред Нова телевизия.

„ Всичко се разви за минути, бях дежурна в хирургично поделение. Появи се обезпокоен мъж, който сподели, че на паркинга има раждаща жена. Веднага потеглих натам с упованието, че дамата просто има контракции и би трябвало да бъде съпроводена до незабавен кабинет. Заварих обаче по-различна обстановка. Жената беше на задната седалка на автобила и към този момент беше почнала да ражда и към този момент се бяха появили главичката и раменцата на бебето. За благополучие, всичко мина доста бързо и сполучливо ”, описа доктор Мария Росенова, специализант по хирургия.

„ Бях на работа в Спешното поделение, когато ме извикаха. Много съм щастлива, че успяхме да помогнем. Присъствала съм на доста такива обстановки в родилно поделение, само че тази обстановка беше доста друга. Всичко стана доста бързо ”, добави Петя Друмчева, специализант по акушерство и гинекология.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР