Основното предимство на тортите с бисквити е, че не се

...
Основното предимство на тортите с бисквити е, че не се
Коментари Харесай

Как се прави вкусна бисквитена торта?

Основното преимущество на тортите с бисквити е, че не се нуждаят от печене. Освен това за тяхното подготвяне са нужни елементарни артикули, които постоянно са разполагаем. Такава торта може да бъде приготвена и с дете, тогава вие ще получите освен вкусна торта, само че и радостно другарство.

Другата позитивна страна на бисквитените торти е, че доста мъчно се скапват. Не е нужно да се притеснявате дали ще изгори или ще се надигне и освен това тези торти се отличават с прелестен усет и тип.

Тортите с бисквити могат да се вършат в разнообразни разновидности, като се опитват с кремове и пълнежи - даже тортите, приготвени по една и съща рецепта, само че с други блатове, имат друг усет. Много опитни кулинари са почнали своето „ вкусно ” изкуство точно с такива торти.

И както ви подсказва името, главната съставна част на тези торти са бисквитите. Когато подготвяме бисквитена торта, като подреждаме бисквитите на пластове, би трябвало да ги потопим в мляко или подсладено кафе (според рецептата). Ако тортата се прави със смлени бисквити, тогава е най-лесно да се смелят с месомелачка или блендер. Ако пълнежът на тортата е с извара, то е по-добре да не се изцежда в допълнение, тъй като плънката ще е по-мека, а непотребната течност от нея ще поемат бисквитите.

Бисквитена торта с банани

 Бананова бисквитена торта Снимка: Yordanka Kovacheva

Много вкусна торта! Съчетанието сметана и банани прави нейния усет гальовен, а приготвянето ѝ малко.

Необходими артикули:

бисквити – 1 кг (не солени)

банани – 4 бр. големи

заквасена сметана – 1 литър

захар – 500 г

шоколад – 100 г

Начин на подготвяне: Разбийте сметаната със захарта, а бананите нарежете на тънки кръгчета. Наредете един пласт бисквити в подобаващ съд, намажете ги със сметана и поставете на всяка бисквитка по комат банан. Следва още веднъж пласт бисквити, сметана и банан. Последният пласт бисквити би трябвало да е единствено затрупан със сметана. Украсете вашата торта с настъргания на ренде шоколад и натрошени бисквити. Оставете я в продължение на няколко часа в ледник с цел да попие.

Бисквитена торта с крем

 Бисквитена торта с крем Снимка: Мария Симова

Тази торта е малко по комплицирана от предходната. Но когато я опитате, няма да съжалявате, че сте избрали тази рецепта, тъй като нежният ѝ крем и ядките вършат усета и непостижим.

Необходими артикули:

бисквити – 300 г

масло – 300 г

захар – 300 г

яйца – 1 бр.

прясно мляко – 300 мл

картофено брашно – 1 ч.л.

орехи – 2 ч.ч. почистени

ванилия - на вкус

Начин на подготвяне: Разтворете брашното в половин чаша прясно мляко и поставете сместа в тенджера с останалото мляко и варите на муден огън при непрестанно бъркане до втвърдяване. Оставете да си охлади.

Смесете маслото със захарта и яйцето, разбъркайте до еднородна примес, разбъркайте с охладената млечна примес и ванилия на усет.

Смелете бисквитите, нарежете орехите и смесете всичко в готовия крем, разбъркайте добре.

Облицовайте форма с намаслена хартия и поставете получената примес в нея, заравнете сместа и поставете формата в хладилника за няколко часа.

Извадете тортата от формата и я украсете с половинки ядки и нарязани бисквити.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР