Основният заподозрян от МВР като вносител на смъртоносната дрога фентанил,

...
Основният заподозрян от МВР като вносител на смъртоносната дрога фентанил,
Коментари Харесай

Фризьорът на фолк певицата Райна внесъл от Турция дрогата фентанил, която уби 10 човека във Варна

Основният обвинен от Министерство на вътрешните работи като вносител на смъртоносната дрога фентанил, е обвинен известният в Югозападна България Валентин Славков, по-известен като Вальо Сома. Припомняме, че тази пролет дрогата аргументи гибелта на най-малко 10 наркозависими във Варна. Смята се, че рисковият опиат, който е многократно по-силен от хероина, е импортиран незаконно от Турция от 35-годишния Вальо Сома и сподвижниците му, без родните трафиканти на опиати да подозират, че са им пробутали мощно разбъркан с фентанил хероин.

 

Спасов бе задържан в средата на ноември т.г. на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, дружно с доближения си Радослав М. при опит да пренесат 4.5 кг. марихуана в Турция. Дрогата е открита в гумата на микробуса, с който известният фризьор от Сандански е пробвал да премине границата. Само две седмици след задържането му, на Сома му бе повдигнато обвиняване от прокуратурата за трафик и разпространяване на хероин и марихуана. Коафьорът е бил въдворен в пандиза в Бобов дол, а правосъдният развой против него и бандата ще започва идната пролет.

 

Разследващите настояват, че фризьорът на фолк певицата Райна е изнасял марихуана за Турция, която е обменял в Одрин за хероин с локални наркотрафиканти. Според изказванията за 2 кг. марихуана, Вальо Сома е получавал 1 кг. хероин, който след това вкарвал незаконно у нас и го продавал на едро във Варна и София.

 

Смята се, че Славков е въртял наркодейността под шапката на благоевградският ромски барон Калоян Мишев – Кало Циганина, който сега излежава 5-годишна присъда в пандиза за търговия с дрога. Именно той е свързал Сома с търговците на хероин в Одрин, които са пробутали на фризьора хероин, подправен със синтетичната дрога фентанил.

 

Разследването се водело от 6 месеца, а Сома и групата му били сложени под непрекъснато наблюдаване, поради множеството смъртни случаи на наркозависими, които даже не подозирали, че одобряват 100 пъти по-силен опиат. Тъй като фентанилът е в пъти по-евтин от хероина, търговците на дроба прибавяли синтетичния опиат за по-голяма облага.

 

Стреснати от шумния публичен отзив за смъртоносната зараза от фентанил, полицията и прокуратурата във Варна задържаха трима ромски дилъри на дрогата-убиец през лятото. Задържани бяха две дами в миг на договорка с 200 гр. фентанил, а дни по-късно и 70-годишне дилър от варненското гето „ Максуда “. Впоследствие в морската столица открили, че купуват хероин с фентанилови примеси от наркоструктурата на Калоян Мишев.

 

Така Вальо Сома, считан за дясна ръка на ромския наркотрафикант от Благоевград, бил подложен под полицейско наблюдаване, което приключило със задържането му на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ през ноември.

 

Според проверяващите, Славков и арестуваният с него Радослав, не са трафикирали съзнателно хероин с фентанил, а са станали жертва на машинация от страна на турските си сътрудници, на които предоставяли марихуана.

 

Вальо Сома е гонил високи равнища на облага – у нас кг марихуана коства към 5 000 евро, а в Турция цената на леката дрога е към 8 000 евро. Срещу 2 кг. марихуана е получавал 1 кг. хероин, чиято цена на едро у нас варира сред 25 и 30 000 евро. Впоследствие импортираният от Турция хероин е бил доставян до Варна, където се е пласирал в ромското гето „ Максуда “, разкрива криминалист на известния фризьор от Сандански.

 

Вальо Сома нашумя преди десетилетие около близкото си другарство с фолк певицата Райна, която популяризираше фризьорския му салон и „ златните “ му ръце. Още при първия арест на Сома за търговия с опиати, случил се преди 6-7 години, Райна спря да му поверява грижите за косата си. от този момент Валентин неведнъж бил арестуван като пласьор на опиати, преди да бъде закопчан преди 2 месеца като трафикант на дрога и като част от ОПГ. До този миг остава неразбираемо дали ще бъде измамен под правосъдна отговорност за смъртоносната дрога фентанил, която напролет аргументи гибелта на най-малко 10 души във Варна.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Райна фолк певица дрога фентанил хероин наркозависими смърт Валентин Славков Радослав М. Вальо Сома Калоян Мишев – Кало Циганина трафик на дрога
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР