Основният производител на iPhone на Apple е последния производител, който

...
Основният производител на iPhone на Apple е последния производител, който
Коментари Харесай

Производителят на iPhone спира операциите в Шанхай

Основният производител на iPhone на Apple е последния производител, който спря интервенциите поради локдауна в Шанхай. Технологичната компания Pegatron съобщи, че краткотрайно е спряла производството в две от своите заводи в Китай.

Съобщението пристигна, даже когато управляващите облекчиха някои от наредбите за ковид в Шанхай във вторник. Това значи, че някои от 25-те милиона души в града могат да изоставен домовете си за първи път от седмици.

Градът беше затворен в края на март, откакто броят на случите на ковид набъбнаха в основния индустриален и финансов център.

В документи на фондовата борса Pegatron сподели, че е спряла интервенциите във фабриките си в Шанхай и близкия Куншан „ в отговор на условията за предварителна защита на Covid-19 от локалното държавно управление “.

Компанията съобщи, че ще работи с управляващите " за обновяване на активността допустимо най-скоро ".

Основният производител на MacBook на Apple Quanta и производителят на iPad Compal Electronics също стопираха дейностите си в китайските градове, съгласно японския вестник Nikkei.

Дан Айвс, анализатор в капиталовата компания Wedbush Securities, разяснява, че чака спиранията да окажат въздействие върху производството. Той пресметна, че производството на 3 милиона iPhones е било наранено до момента този месец, а има заплаха това да повлияе и на производството на 2 милиона iPad и 1 милион MacBook.

Друга тайванска компания Foxconn, която също сглобява iPhone за Apple, спря интервенциите във фабриката си в Шенжен предишния месец.

Той трансферира производството в други индустриални обекти, като в същото време възобнови активността си в Шенжен със чиновници, работещи в затворена система, при което личният състав живее и работи в завода.

От началото на пандемията през 2019 година Китай наложи локдауни, засягащи милиони хора в огромните градове, в това число Сиан и Ухан.

Затварянето на Шанхай е най-голямото досега и градът е основен център за финансовата промишленост, производството и дом на най-голямото пристанище в света.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР