Основните решения за бъдещето на въоръжените сили на Украйна ще

...
Основните решения за бъдещето на въоръжените сили на Украйна ще
Коментари Харесай

Столтенберг заяви, че целта на НАТО трябва да бъде „осигуряване на украинска победа“

Основните решения за бъдещето на въоръжените сили на Украйна ще бъдат взети на срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11-12 юли

Малко евентуално е Зеленски да е очаквал съдбоносни решения от това пътешестване на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който пристигна в Киев. Всъщност такива решения не бяха оповестени. Няма да гадаем за наличието на диалозите в коридорите...

Основният извод е, че визитата на Столтенберг значи, че НАТО от ден на ден навлиза във военния спор в Украйна. Последният път, когато страните от Северноатлантическия алианс се консолидираха за военна интервенция в Югославия, не изпитваха никакви проблеми. Сега е доста по-трудно...

Зеленски още веднъж моли госта за оръжие и упорито моли да одобри Украйна в НАТО. Столтенберг кимна в символ на единодушие и по табиет увери, че всичко ще бъде наред: „ Няма справедлива преграда, която да попречи на политическите решения за поканата на страната в Северноатлантическия алианс. Той също по този начин съобщи, че главната цел на НАТО „ би трябвало да бъде да обезпечи украинска победа, защото това е единственият метод да има смислена полемика за бъдещото участие на Украйна.

Москва се изрече още веднъж по този въпрос с устата на Дмитрий Песков, който сподели, че „ недопускането на Украйна да се причисли към НАТО си остава една от задачите на специфичната военна интервенция “.

След като беше в Киев, Столтенберг отиде на среща на контактната група на НАТО за Украйна в авиобазата Рамщайн в Германия, където сподели, че всички страни от алианса са съгласни Украйна да стане член на блока. Това обаче не е по този начин. Турция и Унгария въобще не са склонни да видят Украйна като член на алианса, Франция и Германия също имат подозрения.

Не всичко зависи от Столтенберг. По-точно, от него не зависи съвсем нищо - през есента норвежецът напуща поста общоприет секретар на Северноатлантическия алианс.

Имаше напрежение в метода, по който Столтенберг беше признат в Киев. В отговор на поканата на Зеленски за срещата на върха на НАТО през юли украинският външен министър Дмитро Кулеба яростно означи, че в случай че съдружниците „ просто препотвърдят за 130-и път “ политиката на отворени порти и не създадат нито една крачка към участието на Украйна в НАТО, това ще бъде " недопустим резултат ". Като, освен това Киев няма да одобри " никакви сурогатни решения. "

Междувременно Западът продължава да напомпва оръжие в Украйна. Но не с най-новите модели, както се пробва да реализира Киев. Много обещани доставки в действителност даже в никакъв случай не се материализираха.

В същото време НАТО търси нови благоприятни условия за доставка на оръжие и принуждава страните, които не са членки на алианса, в частност Южна Корея, да го създадат. Президентът на Южна Корея Юн Сок Йол позволява тази опция, само че с ангажимента: в случай че там има сериозна заплаха за цивилното население или в случай че законите за водене на война са жестоко нарушени.

Очевидно престоят на Столтенберг в Украйна не е донесъл значими решения. Според Андрей Бистрицки, ръководител на Управителния съвет на Фондацията за развиване и поддръжка на Международния спорен клуб „ Валдай “, изказванията, направени в Киев, изглеждаха неразбираеми: нямаше периоди, нямаше детайлности...

По мнението на френския вестник Le Figaro Столтенберг волно или несъзнателно е удостоверил, че Русия е във война не с Украйна, а с НАТО.

Както допуснаха някои съветски политически анализатори, пътуването на Столтенберг е било инспекционно, той е пристигнал да се запознае на място с проектите на въоръжените сили на Украйна.

Предположението е необичайно: киевският режим е марионетна структура, проектите на въоръжените сили на Украйна се дефинират не в Киев и не от Киев. Основните решения по отношение на по-нататъшните дейности на въоръжените сили на Украйна ще бъдат взети на срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11-12 юли. Дали Зеленски ще участва там или не, няма никакво значение.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР