Основните принципи на Източното партньорство за изграждането на обща зона

...
Основните принципи на Източното партньорство за изграждането на обща зона
Коментари Харесай

Борисов увери страните от Източно партньорство, че ЕС ще ги подкрепи

Основните правила на Източното партньорство за построяването на обща зона на непоклатимост и разцвет, стъпила на споделени демократични полезности, резервират актуалността си. Форматът би трябвало да остане амбициозна, гъвкава и отворена платформа. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на присъединяване си във видеоконференцията на държавните и държавните ръководители на страните от Източното партньорство, включващо страните членки на Европейски Съюз и източноевропейските сътрудници: Азербайджан, Армения, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна.

Борисов и другите водачи от Източното партньорство разискаха дълготрайните политически цели на формата, съобразени с актуалните провокации, в това число и пандемията от COVID-19. Във фокуса на самодейността е постигането на устойчиви и интегрирани стопански системи, виновни институции и господство на закона, екологична и климатична резистентност, трайна цифрова промяна, обективни и приобщаващи общества.

„ Придаваме огромно значение на съдействието с всеки от шестте източни сътрудници. Една от главните цели на нашето партньорство е постигането на съответни и забележими резултати от директно значение за живота на жителите “,каза българският министър председател.

„ Кризата, подбудена от COVID-19 в избран смисъл се трансформира в миг на истината, като онагледи решимостта на Европейски Съюз да поддържа своите сътрудници в сложните за всички нас времена “, посочи министър-председателят Бойко Борисов.

Европейски Съюз даде съвсем 1 милиард евро на Азербайджан, Армения, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна за неотложни потребности и за подкрепяне на социално-икономическото им възобновяване от рецесията.

Премиерът означи неизменимия ангажимент на България и на Европейски Съюз към териториалната целокупност, независимостта и суверенитета на източните сътрудници, препотвърден в заключенията на Съвета на Европейски Съюз от 11 май 2020 година „ България придава особена значимост на усилването на устойчивостта на източните ни сътрудници в другите й измерения “, приключи министър-председателят Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР