Основните претенденти за титлата във Висшата лига ще започнат следващия

...
Основните претенденти за титлата във Висшата лига ще започнат следващия
Коментари Харесай

Сити започва защита на титлата си срещу Уест Хем, Юнайтед приема Ливърпул още в началото

Основните кандидати за купата във Висшата лига ще стартират идващия сезон с гостувания, стана ясно след оповестената стратегия. Първенецът Манчестър Сити ще играе в Лондон против Уест Хем, а вицешампионът Ливърпул също има мач в британската столица, само че против новака в елита Фулъм.

Новият сезон ще стартира на 5 август с дуел сред Кристъл Палас и Арсенал на " Селхърст Парк ". Срещата е в петък от 22 часа българско време.

В обедния съботен мач от 14:30 Фулъм ще одобри Ливърпул, а от 17:00 ще се проведат дуелите Борнемут - Астън Вила, Лийдс - Уулвърхемптън, Лестър - Брентфорд, Нюкасъл - Нотингам Форест и Тотнъм - Саутхемптън. Късният мач от 19:30 ще опълчи Евертън и Челси.

Неделната стратегия на Висшата лига стартира в 16:00 с Манчестър Юнайтед - Брайтън, а от 18:30 Уест Хем ще одобри първенеца Манчестър Сити.

Още в третия кръг Висшата лига предлага дуел Манчестър Юнайтед - Ливърпул, до момента в който първото мърсисайдско дерби е на 3 септември на " Гудисън Парк ". Двубоят на град Манчестър е на 1 октомври на " Етихад ", а първата среща на кандидатите за купата Ливърпул и Сити е на 15 октомври на " Анфилд ".

Интересното е, че през тази година Висшата лига ще има невиждана пауза в средата на сезона поради международното състезание в Катар.

Последният мач е плануван за 12 ноември и играта ще продължи на " Боксинг дей " в деня след Коледа. Последният кръг на Висшата лига е на 28 май.

Програма за първия кръг:

5 август, 22:00 - Кристъл Палас - Арсенал

6 август, 14:30 - Фулъм - Ливърпул

6 август, 17:00 - Борнемут - Астън Вила

6 август, 17:00 - Лийдс - Уулвърхемптън

6 август, 17:00 - Лестър - Брентфорд

6 август, 17:00 - Нюкасъл - Нотингам Форест

6 август, 17:00 - Тотнъм - Саутхемптън

6 август, 19:30 - Евертън - Челси

7 август, 16:00 - Манчестър Юнайтед - Брайтън

7 август, 18:30 - Уест Хем - Манчестър Сити

Ето и по кое време ще се играят някои от най-очакваните дуели:

Първият конфликт сред Манчестър Сити и Ливърпул през новия сезон е на „ Анфийлд “ на 15 октомври. Ответният мач на „ Етихад Стейдиъм “ към този момент е на 1 април.

В самото началото на акцията – на 20 август, е първото издание на огромното дерби на британския футбол сред Манчестър Юнайтед и Ливърпул, които ще се изправят един против различен на „ Олд Трафорд “.

Седмица по-рано ще станем очевидци на различен трогателен конфликт, в който един против различен ще се изправят Челси и Тотнъм. Първото мърсисайдско дерби пък е на 3 септември на „ Гудисън Парк “.

Интересното е, че дербитата на Манчестър и на Северен Лондон са планувани да се играят в един уикенд. Манчестър Сити приема Манчестър Юнайтед в уикенда на 1-2 октомври, когато Арсенал пък посреща Тотнъм. Ответните мачове са планувани за 14-15 януари.

В емблематичния кръг на Боксинг дей има две лондонски дербита – Арсенал против Уест Хам и Брентфорд против Тотнъм. Отпада обичайният кръг на 28 януари, само че за сметка на това има планувани два следващи такива, които би трябвало да се състоят на 31 декември и на 2 януари.

В самия завършек на сезона – в предпоследния кръг, има конфликт сред Манчестър Сити и Челси, който евентуално може да се окаже от решаващо значение в борбата за купата, в случай че сезонът се развива по сходен метод. В последния кръг първенците гостуват на Брентфорд, до момента в който Ливърпул има аудиенция на Саутхемптън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР