В последния ден от състезанията на Европейското първенство по гребане,

...
В последния ден от състезанията на Европейското първенство по гребане,
Коментари Харесай

Пловдив взе знамето на Европейското по гребане

В последния ден от надпреварите на Европейското състезание по гребане, което тази година бе в Сегед – Унгария, градът-домакин съобщи „ щафетата “ на Пловдив, който ще провежда най-голямото гребно съревнование в Европа през идната 2025 година. На тържествената гала флагът алегорично бе предаден от ръководителя на европейското гребане Анамари Фелпс. От българска страна знамето бе поето от Никола Господарски – шеф „ Състезания “ към Организационния комитет на Европейското състезание гребане. От Сегед Никола Господарски донесе новината, че пловдивското съревнование ще бъде по-голямо от предстоящото, тъй като в него ще се включат и състезатели със специфични потребности. Председателят на Организационния комитет на шампионата Иван Попов напомни, че екипът му към този момент има опит в подготовката на гребния канал за параспортистите. Гребната база, заходите към нея и пристаните са пригодени за спортистите със специфични потребности, ние просто ще надградим опита си от пара-световното състезание по гребане от 2018 година, което бе също в Пловдив – безапелационен е Иван Попов.

Градът под тепетата още веднъж ще оправдае доверието на Световната федерация по гребане и ще приготви най-хубавите условия за съревнование от европейски сан, безапелационен е Иван Попов. Той е удовлетворен от първите реакции – на изненадващо ранен стадий подадоха поръчки за присъединяване в Европейското състезание по гребане националните федерации на Англия и Холандия. Масовото заявяване за присъединяване ще стартира обаче есента на тази година. Дотук упованията бяха, че през 2025 година в Пловдив ще дойдат сред 750 и 950 гребци от съвсем всички европейски страни. Те ще се състезават на 350-400 „ университетски “ лодки. Сега е доста допустимо тези числа да бъдат задминати, след включването на пара-гребци в надпреварата. Те, несъмнено, ще се състезават единствено между тях, само че на същата гребна отдалеченост от 2000 метра. По традиция на Европейското състезание по гребане идват и състезатели от други континенти. Те се състезават отвън класирането и не могат да се броят за оценки.

Партньори в организацията на Европейското състезание по гребане са община Пловдив и Министерството на спорта посредством Българската федерация по гребане. „ С работата си за по организация на това елитно съревнование ние се стремим да затвърдим Пловдив като център на международното гребане. Да не забравяме и финансовата страна на шампионата – то, с изключение на имидж, носи и положителни доходи на града ни. “ – заключи ръководителят на Организационния комитет Иван Попов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР