Основните опасности на детските площадки могат да бъдат люлки, пързалки,

...
Основните опасности на детските площадки могат да бъдат люлки, пързалки,
Коментари Харесай

Пазете децата си от тези неща навън, те са най-опасни за тях

Основните рискове на детските площадки могат да бъдат люлки, пързалки, къщи и пясъчници, оповестиха специалисти по сигурността на децата пред RIA Real Estate.

Най -опасен за децата са клатещите се животни, които съставляват дървена или пластмасова седалка във формата на животни, инсталирана на огромна железна пружина, споделя Анастасия Баландович , началник на Училището по сигурност на децата. Според нея множеството компании, ангажирани с инсталирането на такава люлка, захващат пружината прекомерно повърхностно, което може да навреди на детето.
 С този трик сметките за ток ще паднат двойно С този трик сметките за ток ще паднат двойно
По-голямата част от електрическата енергия, която използваме, отива за домакинска работа. За да понижим разноските си, би трябвало да понижим коли...

" По предписание при такива произшествия съществува риск от пострадвания на главата и гръбнака. Затова родителите би трябвало да предупредят детето си да не язди по този детайл на детската площадка или да ревизират усърдно люлката ", поучава Баландович и прибавя, че главните признаци за неизправността на люлката са наслойка, неприятно закрепване на седалката и хлабава пружина.

Втората заплаха, съгласно Баландович, са пързалките. Ако пързалката е направена от метал, тогава е належащо да се ревизира нейната целокупност. Ако има остарели детайли, детето може да се пореже. Когато пързалката е направена от пластмаса, се предлага да се ревизира дали в нея има дупки, чието наличие също е изпълнено с разнообразни пострадвания.

Пясъчниците също могат да бъдат рискови, предизвестява Иля Жилкин, педиатър в Invitro. Според него с изключение на фрагментите от бутилки, спринцовки и други непознати предмети, които попадат в тях, има висок риск от заразяване с токсоплазмоза, салмонелоза и лептоспироза, които се предават посредством урината и изпражненията на заболели животни.

" В този случай инфекциите се предизвикват от усвояване на яйца от инфектирани ръце, почва и детски играчки. След това те проникват в черния дроб, белите дробове и други органи, причинявайки увреждането им “, предизвестява лекарят.
 Често ли сте жадни измежду нощ? Това е повода и решението Често ли сте жадни измежду нощ? Това е повода и решението
Доста е мъчно да заспим през тези летни нощи. Често се разсънваме измежду нощ в локва от пот, с уста, която се усеща суха като пустиня...

Баландович също по този начин обръща внимание на обстоятелството, че децата би трябвало да бъдат предизвестени да не си играят с мятане на пясък един в различен, защото той може да попадне освен в очите и да раздразни лигавиците, само че и в дихателните пътища, провокирайки спомагателни затруднения.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР