Основната заплата на Института по метеорология и хидрология (НИМХ) е

...
Основната заплата на Института по метеорология и хидрология (НИМХ) е
Коментари Харесай

Шефът на НИМХ: 575 лв. е основната заплата на метеоролозите

Основната заплата на Института по метеорология и хидрология (НИМХ) е 575 лева за човек с висше обучение. Заедно с добавките стигат приблизително 600 лева Работата по интернационалните планове е мощно лимитирана поради спецификата на института, разяснява пред бТВ шефът на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов.

" Професорите получават към 850 лева, а 60% от чиновниците са с минимално заплащане. В другите институти главната заплата е същата, само че там може да се работи по интернационалните научни планове. При нас има ограничаване за това, тъй като има доста чиновници, които не са учени ", сподели той и добави, че има обезпечени заплати до края на годината, само че за сметка на активност.

" Излизането би трябвало да се уреди с вътрешни правила. Искаме да отидем в министерството на образованието, където сме били в предишното. Ще предложим нашия планов бюджет. Надявам се, минимум неприсъщи за нас разноски ще бъдат приети – някои от тях са уредени в Закона за отбрана от бедствията ", добави Брънзов.

Вчера учените от института излязоха на следващ митинг със своите претенции. След среща в Министерския съвет стана известно, че няма доближаване на позициите. Министърът на образованието заяви, че най-реалистичният вид за обособяване на института е това да се случи на 1 януари 2019 година На 10 септември се чака привикване на Общото заседание на Българска академия на науките.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР