За поредна вечер граждани излязоха на протест в центъра на

...
За поредна вечер граждани излязоха на протест в центъра на
Коментари Харесай

Продължават протестите в София, за пореден път поискаха оставката на кмета Терзиев

За поредна вечер жители излязоха на митинг в центъра на столицата и блокираха кръстовището на бул. „ Патриарх Евтимий “ и улица „ Фритьоф Нансен “, съобщи БНР.

Недоволството е поради въвеждането на нова организация на придвижване в региона. Един от протестиращите – Васил Казаков, съобщи, че са отстранени инвалидни места за паркиране:

„ Една жена, която е съседка – малко по-надолу на „ Патриарха “ живее сега, тя има трима внуци и щерка неработоспособен, а и двете паркоместа, които са при тях, ги няма към този момент, няма къде да стопира колата си. Как да разтоварва щерка си и внуците си?

Ще протестираме още, до момента в който има решение. Това, което молим ние – да се беседва и да се спрат нещата в някакъв вид, който не е краен. “

На място има полиция.

Все още не е въведено оповестеното в двете посоки придвижване по „ Фритьоф Нансен “.

Протестиращите желаеха оставката на столичния кмет Васил Терзиев. Все още не е въведено оповестеното в двете посоки придвижване по улица „ Фритьоф Нансен “, макар че на кръстовището с булеварда има сложени светофар и съответните пътни знаци, както и маркировка по платното.

Недоволните оповестиха, че ще се съберат още веднъж на митинг в понеделник.

Днес на изключително съвещание на транспортната комисия на Столичния общински съвет реорганизацията на придвижването в региона беше разисквана за следващ път, като в полемиките се включиха както последователи, по този начин и съперници на измененията.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР