Основната версия за повредата на газопровода в Балтийско море е

...
Основната версия за повредата на газопровода в Балтийско море е
Коментари Харесай

Котва от кораб. Финландия има версия за повредата на газопровода в Балтийско море

Основната версия за повредата на газопровода в Балтийско море е транспортен съд, влачещ огромна котва по морското дъно. Такава е била открита край мястото на повредата. Това оповестиха от финландската полиция във вторник.

В началото на октомври беше открита ", който свързва Финландия и Естония . Първоначалната версия беше за външна интервенция като тя не изключи и опцията за „ държавен участник “ измежду забърканите.

Според проверяващите към момента е рано да се каже дали вредите по газопровода са умишлени. Към момента те ревизират дали откритата котва принадлежи на китайски транспортен съд.

" Балтиконектор " беше спрян по-рано през октомври след неочакван спад в налягането. Тогава управляващите споделиха, че тръбопровода и телекомуникационни кабели са били развалени от външна мощ.

Инцидентът пристигна малко повече от година откакто по-големите газопроводи „ Северен поток “, главен канал за експорт на съветски газ за Западна Европа, бяха развалени от детонации.

" Балтиконектор " е единственият канал, през който Финландия може да внася природен газ, откогато съветският импорт беше спрян през май 2022г. след нахлуването на Русия в Украйна.

Русия спря доставките на газ, откакто Финландия отхвърли да заплаща в рубли. Подобно изискване беше наложено на избраните от Москва като “неприятелски страни “. и Полша.

Финландската газова система е постоянна съгласно газовия оператор " Газгрид ". Доставките на газ са обезпечени посредством плаващия терминал за полутечен природен газ в Инкоо.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР