Основната концепция на интериорния дизайн се състои в създаването на

...
Основната концепция на интериорния дизайн се състои в създаването на
Коментари Харесай

Как интелигентните домове променят индустрията за интериорен дизайн |

Основната идея на интериорния дизайн се състои в основаването на среда, която е ергономична, естетически приятна и удобна за потребление. Функционалността и усъвършенстваното качество на живот постоянно са били двата основни съставния елемент на интериорния дизайн.

Интелигентният интериорен дизайн е нова и известна наклонност, която се радва на все по-голям интерес от потребителите. Заедно с интериорния дизайнер на ще ви срещнем малко по-отблизо с умните интериори и по какъв начин можете да употребявате смарт технологиите, с цел да създадете лесни за прилагане, енергийно ефикасни пространства и да увеличите цената на вашите парцели.

Какво съставляват смарт интериорните дизайни?

Умните домове са „ идващото огромно изобретение “, както в миналото са били Интернет, колите и крушките.
Умните домове към този момент не са единствено за включване на музика или включване на цветна светлини във вашата кухня. В наши дни интелигентните системи могат да научат вашите привички и да ги употребяват, с цел да спестят сила в дома ви, да подобрят качеството ви на живот и да създадат дома ви по-ефективен.

Смарт устройствата могат да бъдат програмирани по отношение на дейностите на едно семейство и могат да работят с настроенията на хората, с цел да основат разнообразни атмосфери в избрани пространства. Това дава повече опция и независимост на интериорните дизайнери да основават за клиентите си мощно адаптивен и персонализиран интериор, основан освен на техните общи желания и усети, само че и на техните графици и метод на живот.

Осветление, насочено към индивида

Осветлението играе решаваща роля за основаването на пространства, на които притежателите на жилища се радват и в които се усещат добре. Оказва доста въздействие върху нашето въодушевление, централизация и даже вкус. Слабото, косвено и топло осветяване може да сътвори чувство за по-комфортно и уютно пространство, което кара хората в него да се усещат по-спокойни. Синята светлина денем може да ни даде спомагателна сила и да ни направи по-фокусирани върху нашите задания.



Интелигентни пердета

Като продължение на тематиката за решаващото въздействие на светлината върху нашето въодушевление и богатство, дано се докоснем до интелигентните пердета. Естествената светлина, влизаща в обещано пространство в точното време, може да помогне за възстановяване на атмосферата и използваемостта на стаите. Смарт завесите употребяват авансово заложен график или даже време на изгрев и залез, с цел да разсънват деликатно притежателите си със слънчеви лъчи заран или да оказват помощ да се сътвори уединена атмосфера за сън вечер.
Интелигентните пердета също могат да създадат домовете ви по-безопасни. Те разполагат с режим за симулация на наличие, който отваря и затваря завесите през избрани интервали от време, когато никой не е у дома, тъй че външни лица не могат да схванат по кое време притежателите са на отмора.

Интелигентните пердета също могат да оказват помощ за понижаване на сметките за сила, защото те работят като естествена преграда, която поддържа топлината в дома. Системата употребява геолокационни данни от вашия телефон, с цел да знае по кое време сте напуснали дома си - тогава е време да пандизите завесите. Това оказва помощ да се резервира топлината през лятото и да се изолира през зимата.

Звук във всяка стая

Независимо дали работите в гаража или готвите в кухнята, музиката е наложителна за основаване на вярната атмосфера. Но от време на време може да бъде предизвикателство консолидираното на аудио системи в планове за смарт интериорен дизайн и лесното им ръководство.
Използвайки съвсем невидими или проектирани по поръчка високоговорители, които подхождат на дизайна и декора, вие ще можете да се насладите на висококачествена музика в целия дом, както и на открито.
Няма ограничавания за метода, по който тези системи могат да се употребяват. По този метод вие определяте в кои стаи да пускате музика и в кои не. Нещо повече вие можете да решавате каква музика къде да пуснете – дали да бъде една и съща в мечтаните от вас стаи или пък да бъдат разнообразни мелодии във всяко пространство. По този метод можете да се наслаждавате на обичаната си музика до момента в който сте под душа или да слушате настоящите вести по време на закуска. А с цел да бъде оптимално елементарно всичко това, цялата система се конфигурира и управлява с един елементарен интерфейс.



Смарт уреди

Домакинските отговорности в никакъв случай не са били толкоз забавни. Интелигентните уреди ни оказват помощ да изпълняваме ежедневните си процедури по-бързо и елементарно. В днешно време можете да приготвите кафе, да сготвите или даже да почистите дома си единствено с едно натискане на бутон.

Някои от актуалните смарт уреди са в действителност забележителни. Интелигентните хладилници на Samsung да вземем за пример ви разрешават да виждате какво има вътре в тях посредством специфични камери, а вие, преди да се приберете към този момент знаете какво би трябвало да закупите от магазина. Освен това има скенери, които се прикрепят към кошчето ви и сканират артикули, до момента в който ги изхвърляте, с цел да могат по-късно да бъдат добавени към вашия лист за извършване на покупки.
Също по този начин имайте поради, че в случай че имате доста умни уреди, като лампи, вентилатори или дребна електроника, можете да употребявате интелигентни щепсели, с цел да ги трансформирате елементарно в интелигентни уреди. Тези щепсели са свързани към Wi-Fi и могат елементарно да се програмират съгласно желанията ви и по-късно да се ръководят отдалечено благодарение на приложение.

Умните домове знаят какво да вършат

Процесите за образован дом са в основата на домашната автоматизация. Те ръководят по какъв начин всички интелигентни устройства в дома работят дружно в разнообразни обстановки. Напускане на къщата? Можете да изключите всички светлини, отопление и уреди и можете да настроите вашата алармена система да се включва. Време е за ставане? Нека вашите пердета се отворят, програмирайте музика, с цел да свири нежно, и настройте кафеварката си да стартира да подготвя гореща чаша кафе. Интелигентните домашни процеси спомагат за улеснение на всекидневието ви и ви дават повече време да отделите за нещата, които ви харесват.

Процесите могат да се употребяват за конфигуриране на разнообразни тригери. Например можете да настроите осветлението в помещението да светне или да потъмнее, според от количеството постъпваща естествена светлина. Можете също по този начин да настроите системата при събития, като звънене на вратата, по едно и също време да ви изпраща вести, да завърта охранителните камери към предната врата, да слага на пауза мултимедийните устройства и да усили осветлението на двора.

Колкото повече интелигентни устройства сте свързали към системата за смарт интериорен дизайн на дома, толкоз по-ефективна и функционална ще бъде тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР