Основната грешка на съвременниците на дадени политически събития, в който

...
Основната грешка на съвременниците на дадени политически събития, в който
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Политиците, които управляват у нас, се превърнаха в част от пейзажа

Основната неточност на съвременниците на дадени политически събития, в който и да е исторически интервал, е, че си мислят, че всичко, което се случва, е предопределено.
Това съобщи в ефира на предаването журналистът и водещ на " 120 минути " по bTV Светослав Иванов.
В първото издание на за новия сезон, Иванов разяснява обществено-политическите процеси у нас и по света, като уточни, че живеем във времето на късите разкази. " Хората в никакъв случай не са били претрупани с толкоз доста информация и в това време ние сме по-объркани от всеки път - точно поради тази осведомителна плътност ", счита Иванов. Според него, в случай че пред обществата стои един информативен океан, те няма да могат да го изпият, могат единствено да плуват в него. В този забързан свят, сакаш нямаме време, а това е доста рисково, сподели Светослав Иванов.

" Всичко, което се случва сега, е закономерно. То не е ненадейно - никога. Аз персонално не мога да предскажа, до каква степен ще стигнат тези процеси. Моментната фотография е такава, тъй като тя може доста бързо да стане неактуална. И това е по този начин точно поради осведомителния ураган, който е доста мощен ", означи Светослав Иванов.
 Миролюба Бенатова и Светослав Иванов пред Actualno.com: За публицистиката, престижа ѝ и намесата на властта Миролюба Бенатова и Светослав Иванов пред Actualno.com: За публицистиката, престижа ѝ и намесата на властта
Докъде могат да стигнат в ултиматумите и натиска към публицисти представителите на политическия хайлайф, какъв брой коства през днешния ден да бъдеш свобод...
Както политиците, които сега ръководят страната, се трансфораха в част от пейзажа, по този начин и техните причини да останат на власт могат да се трансфорат в част от пейзажа, смята журналистът. " Когато всички канали са отворени ти не приказваш на твоя електорат, не приказваш на хората, които те харесват - ти би трябвало да приказваш на всички. И когато се опитваш да приказваш на всички, ти искаш или не искаш, ставаш популист. Дори да не си популист по душа ", сподели водещият на " 120 минути ".
" Чудя по какъв начин ще наподобява идната генерация политици, която ще пристигна в нашия район, в България. И се чудя по какъв начин ще могат тези хора да пробият стената от крясъци, която следим сега: дали те би трябвало да крещат, с цел да ги виждат хората - в действителност те на кого приказват? Тогава това, което следим, каква политика е? То наподобява повече на спектакъл, в който група популисти приказват това, което считат, че ще се хареса на хората, до момента в който публиката ги гледа и не им има вяра. Ето по този начин се ражда рецесията на доворието ", уверен е Светослав Иванов.
" Светът стана малко пластмасов и може би този интервал, през който прекосяваме, е очистващ. Другото не е хубаво, тъй като може да се окаже, че доста детайли на света са подвластни на опустошение. И по този начин той да се трансформира в нещо друго, което не познаваме ", разяснява журналистът. Според него всички политически фигури са отражение на общия групов нрав на съответните страни.
За кървавата нощ в Средиземно море, за това какво е чувството да се разхожда човек в руините на резиденцията на починалия деспот Муамар Кадафи, за работата като кореспондент на терен - гледайте целия диалог със Светослав Иванов гледайте във в 20:30 ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР