Основен фактор във всяка диета е размерът и хранителността на

...
Основен фактор във всяка диета е размерът и хранителността на
Коментари Харесай

8 храни, които не вредят на нито една диета

Основен фактор във всяка диета е размерът и хранителността на продукта т.е. неговата дарба да утолява глада. Ако сте се уморили от зеленчуците, рибата и месото, ето по какъв начин можете да си разнообразите менюто:

1. Супите са превъзходна съставка от главното хранене, само че могат да се използват и когато ви се желае просто да похапнете. Обърнете внимание на пилешките, зеленчуковите бульони и на доматените супи.

2. Натуралният шоколад съдържа потребните за сърдечно-съдовата система манган и флавоноиди, които имат ясно изразено антиоксидантно деяние. Натуралният шоколад въздейства положително върху работата на мозъка, само че би трябвало да се използва в умерени количества, с цел да не навреди на фигурата.

3. Кашкавалът отсъства от множеството диети заради обстоятелството, че съдържа доста мазнини. Не би трябвало да се не помни обаче, че той е добър източник на белтъчини. За да го използваме, без да вредим на фигурата си, той може да се комбинира с ябълка – по този начин организмът ще получи всичко, от което се нуждае.

4. Говеждото месо съдържа белтъчини и доста минерали, измежду които и желязо. Освен това то не е мазно. Главното предписание е да се комбинира не с макарони или картофи, а с други зеленчуци.

5. Нарът може да бъде избран като плод №1 в битката със свободните радикали, а също така има доста прелестен усет. Може да се използва и под формата на сок.

6. Физалис. Това растение е родственик на известните ни домати, само че е доста по-малко по мярка, има жълтозелен цвят и има кисел усет и необикновен мирис. Може да се прибавя към салати или да се яде настрана. От него варят и сладко.

7 и 8. Орехите и другите типове семена утоляват глада. Те са богати освен на белтъчини, само че и на мазнини, по тази причина би трябвало да се използват по към 1/3 чаша 4 пъти седмично или в по-малко количество, само че по-често. Подходящи са както лещниците, по този начин и семената на тиквата и слънчогледа.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР