Основателят на уеб ресурса Phoronix и известен специалист по Linux

...
Основателят на уеб ресурса Phoronix и известен специалист по Linux
Коментари Харесай

Linux ядрото версия 4.21 поддържа платформата AMD QoS за процесорите EPYC Rome

Основателят на уеб ресурса Phoronix и прочут експерт по Linux операционните системи Майкъл Ларабел (Michael Larabel) заяви, че в новото Linux ядро версия 4.21 е интегрирана поддръжката на платформата AMD QoS (Quality of Service) . Въпреки че информацията още не е публично доказана, дано напомним, че технологията е предопределена за обслужване на 7 nm процесори AMD EPYC от второ потомство.

AMD QoS платформата поддържа мониторинга на потреблението на другите систематични запаси и дава опция за тяхното ограничение. Основната задача на технологията е обособяване на нужните запаси най-вече за по-важните приложения.За начални функционални благоприятни условия на тази технология се показват контрола на задаване целта на кеш паметта от трето равнище (L3) и на пропускателната дарба на паметта.

Сорс кодът ба AMD QoS наподобява на кода, употребен в технологията Intel RDT (Resource Director). И още, в средата на есента на 2019 година AMD има намерение да показа пачът znver2 за компилаторите от пакета GNU Compiler Collection 9. Като се има поради, за по кое време са планувани нововъведенията, наподобява напълно разумно те да са предопределени преди всичко за подготвяните сървърни процесори EPYC (Rome).
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР