Основателят на технологичния гигант Amazon Джеф Безос заяви в понеделник,

...
Основателят на технологичния гигант Amazon Джеф Безос заяви в понеделник,
Коментари Харесай

Джеф Безос обяви: Излитам в космоса!

Основателят на софтуерния колос Amazon Джеф Безос съобщи в понеделник, че той и брат му Марк ще полетят в първия галактически полет на екипажа на неговата ракетна компания Blue Origin идващия месец, оповестява БНР..

" Откакто бях на пет години, мечтаех да пътувам в космоса. На 20 юли ще подхваща това странствуване с брат си ", разгласява в Instagram един от най-богатите хора в света, оповестява Ройтерс.

Джеф Безос, който би трябвало да се отдръпна от поста началник на Amazon на 5 юли, ще се причисли към спечелилия в търг за място в първия галактически полет на Blue Origin.

Безос, както и други милиардери като Илон Мъск и Ричард Брансън влагат милиарди долари в стартъп ракетни компании, само че създателят на Amazon ще бъде първият от тримата, който фактически ще пътуват в космоса с ракета, създадена от личната му компания.

Космическият транспортен съд на Blue Origin е минал 15 тестови полета, само че на нито един от тях не е имало пасажери на борда.

Blue Origin завърши първия кръг на търга за място в първия полет с екипаж през предишния месец и съобщи, че е получил поръчки от над 5200 участници от 136 страни, без да се разкрива подадената най-висока оферта.

Според уеб страницата на Blue Origin обаче най-висока оферта възлиза на 2,8 милиона $ в настоящия втори кръг на търга.

Изстрелването с Джеф Безос на борда е планувано за 20 юли за първото суборбитално разглеждане на земните забележителности -  значим миг в надпреварата за въвеждане на нова епоха на частни търговски галактически пътувания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР