Основателни се оказаха очакванията за валежи от дъжд и сняг.

...
Основателни се оказаха очакванията за валежи от дъжд и сняг.
Коментари Харесай

Синоптиците: Снежните виелици продължават

Основателни се оказаха упованията за превалявания от дъжд и сняг. Най-дебела е снежната завивка досега в Ловеч - 16 см, в София - 15 см, в Разград - 9 см.

В околните часове преваляванията ще продължат. Ще се усилва и вятърът от северозапад, в Източна България - от североизток. В Лудогорието, в Централна Северна България, както и по планинските проходи, ще има условия за виелици и навявания.

В Източна България преваляванията ще са от влажен сняг. По Черноморието, както и в южната половина от страната ще вали най-вече дъжд, само че тук-там количествата ще са обилни. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 0° и 5°.

През нощта над западната половина от страната облачността ще се раздра и намалее, а вятърът ще отслабне. В Източна България обаче, ще продължи да духа сдържан и мощен северен вятър. Снеговалежите там ще отслабват и до сутринта в множеството региони ще спрат, само че поради мощния вятър остават изискванията за снегонавявания. Минималните температури сутринта ще са доста по-ниски, спрямо през днешния ден и ще са от минус 8° тук-там по високите полета на Западна България, до към нулата по Черноморието.

Утре от запад облачността ще продължи да се раздира и понижава, в доста региони до най-вече слънчево. В крайните източни региони ще се задържи най-вече облачно и тук-там там преди обяд към момента ще превалява слаб сняг. Северният вятър в Източна България ще отслабне до сдържан, в останалата част от страната ще е слаб. Максималните температури ще са сред 0° и 5°, в София - към 2.

В планините на следващия ден ще доминира слънчево време. Предимно облачно, преди обяд със слаби снеговалежи ще бъде над масивите от източните региони.

Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток, по най-високите елементи на Рила и Пирин - от северозапад.

В сряда сутринта ще бъде още по-студено, тук-там в Северна България до към минус 10, минус 12 градуса. Там денем ще бъде облачно, вероятни са и слаби валежи от сняг, само че в южната половина от страната ще бъде слънчево. През идващите дни се чака стопляне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР