Основателите на Нексо Антони Тренчев и Коста Кънчев не фигурират

...
Основателите на Нексо Антони Тренчев и Коста Кънчев не фигурират
Коментари Харесай

"Нексо": Основателите ни не се издирват от "Европол" и "Интерпол"

Основателите на " Нексо " Антони Тренчев и Коста Кънчев не попадат нито в лист на Интерпол, нито на Европол, като не са им издавани червени бюлетини и европейски заповед за арест ". Това споделя в известие на учредената от тях компания " Нексо ".

Днес основния прокурор Иван че двама са арестувани в Белград, където кацнали с полет от Дубай, а граничните управляващи ги задържали, тъй като излязло, че са търсени с алена бюлетина от " Интерпол " и европейска заповед за арест.

Според " Нексо " тази информацията е " изрично погрешна ". " Това е видно от непрекъснато обновявани обществени описи на тези уважавани интернационалните организации ", написаха още от компанията.

Двамата съоснователи на " Нексо " Антони Тренчев и Коста Кънчев дружно с Траян Николов и Калин Методиев бяха упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, откакто прокуратурата, ДАНС и Националната следствена работа и на 12 януари влязоха в офиси на Nexo.

Според обвиняването групата е работила от началото на 2018 година ( " Нексо " е учредена през 2017 година - бел. ред.) до 12 януари 2023 година, когато стартира акцията на проверяващите. Прокуратурата твърди и че групата е работила на територията на България, Англия и Северна Ирландия и Кайманови острови, като е била основана за да прави разнообразни закононарушения, измежду които пране на пари, данъчни измами, компютърни закононарушения и осъществяване на банкова активност без лиценз.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР