Осигурили сме газ за зимния период, съобщи служебният министър на

...
Осигурили сме газ за зимния период, съобщи служебният министър на
Коментари Харесай

Енергийният министър успокоява българите, ще има ли евтин газ

Осигурили сме газ за зимния интервал, заяви служебният министър на енергетиката Росен Христов в предаването „ Тази заран “ по бТВ.

„ Имаме предложения, сега преговаряме за цена. Ако успеем да осигурим спомагателни количества на по-ниска цена, ще понижим черпенето от Чирен, което ще ни разреши да поддържаме цената по-ниска и това количество газ да остане за запас “, уточни той.
-->
Росен Христов добави, че сега текат оценките на офертите, които са за средносрочни доставки. 

Работим с адвокати по всички проблеми, свързани с контракта с „ Газпром “ – както за наши искания, по този начин и отговор на ответни искания от тяхна страна, уточни още той. „ Тук е значимо да се каже, че този въпрос колкото повече се разяснява и политизира, толкоз повече отслабва нашата позиция, тъй като изтича информация “, разяснява министърът на енергетиката.

Според него за интервала, в който доставките от Русия са спрени, е купуван газ на доста по-висока цена. Това се прави оценка заради размерите на стотици милиони, въпросът е оттук насетне да не се вършат неточности и да няма недомислени и непрофесионални решения, с цел да нямаме такива обстановки, означи Росен Христов. 

Той изясни, че България дължи към 10 млн. $ за газ, който е доставен и не сме платили. Трябва да се откри изцяло решение, тъй че нашите ползи да са предпазени, съобщи служебният министър на енергетиката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР