Още сигнали за заплахи и предупреждения заради опита на държавата

...
Още сигнали за заплахи и предупреждения заради опита на държавата
Коментари Харесай

Нови сигнали за заплахи заради опита за спиране на частната лаборатория на „Капитан Андреево“

Още сигнали за закани и предизвестия поради опита на страната да спре частния лабораторен надзор на Граничен пункт „ Капитан Андреево “. Оплакалият се този път е ръководителят на комисията по земеделие в Народното събрание Росен Костурков.

Скандалът с частния надзор на пункт " Капитан Андреево " избухна, след репортаж за бизнеса на лабораторията, търсеща следи от пестициди разкри, че българските служби са сезирани за отхвърлен рушвет към шефа на организацията по храните Христо Даскалов. Конфликтът сред страната и компанията с лабораторията стигна до чувания в Народното събрание, а депутати свързаха бизнеса с фигура от подземния свят с прякор Таки.

„ Получих предизвестие, че в случай че се занимавам още с този случай, след една седмица може да няма къде да пребивавам “, изясни Росен Костурков, зам.-председател на Комисията по земеделието в Народно събрание и част от " Продължаваме промяната ".

Припомняме, че преди дни от неизвестен мейл до медиите изтече запис от диалог, на който се чува, оферта и връчване на " документи ". Директорът на Агенцията по храните удостовери, че записът е от действителна среща сред него и негов сътрудник и посочи, че по този начин наречената " документи " е била директория с пари. Назова и името на индивида с предлагането – „ професор Моллов, ректор на Университета по хранителни технологии “.

В събота проф. Моллов популяризира писмена позиция, че не желае да разяснява случая, като го назова подправени вести и операция. 

След като ръководената от проф. Даскалов Агенция по храните пренасочи проучванията на внасяните храни на границата към държавната лаборатория в София, стотици камиони с храни образуваха опашки на пункта.

Изпратеният особено като наблюдаващ там народен представител Константин Бачийски твърди, че инспекциите към този момент стават бързо.

„ В момента няма никакви опашки там, всичко е наред, имаше безпорядък при обработването на документи от представители на превозвачите “, съобщи Константин Бачийски.

По сигнала за рушвет прокуратурата е образувала инспекция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР