Още с началото на военните действия в Украйна Mercedes прекрати

...
Още с началото на военните действия в Украйна Mercedes прекрати
Коментари Харесай

Колко ще загуби Mercedes-Benz с изтеглянето си от Русия

Още с началото на военните дейности в Украйна Mercedes приключи продажбите и производството на нови коли в Русия. Сега обаче стана ясно, че германците продават всичките си предприятия и дъщерни компании, позиционирани в Русия.

Mercedes-Benz публично разгласи отдръпването си от съветския пазар и продажбата на дъщерните си сдружения на Avtodom. Експерти от отдела по продажбите на Gazprombank Autoleasing, пресмятат, че загубата на бизнеса на Mercedes-Benz в Русия ще коства на немския тръст минимум... два милиарда евро.

В същото време експертите означават, че главните загуби няма да бъдат свързани със прекъсването на продажбите на Mercedes. Миналата година в Русия са продадени към 45 хиляди автомобила, което е 2% от общите продажби.

„ Основният проблем са активите на компанията в Русия, които самата компания оцени на равнище от два милиарда евро, до момента в който облагата преди лихви и налози на групата по света беше на равнище от 29 милиарда евро. Ако съветският бизнес на Mercedes-Benz бъде трансфериран на новия притежател по номинална стойност, тогава загубите ще бъдат обилни “, изясняват специалистите пред РИА Новости.

Местните дъщерни компании са: Mercedes-Benz RUS, Mercedes-Benz Manufacturing Rus, Mercedes-Benz Financial Services Rus, Mercedes-Benz Bank Rus " и " Mercedes-Benz Capital Rus ". Руските активи на немския авто производител, в това число заводът в Есипово край Москва, се трансферират на съветски вложител - дилърския холдинг Avtodom.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР