Още промени в икономиката ще прави министър Кирил Петков. Това

...
Още промени в икономиката ще прави министър Кирил Петков. Това
Коментари Харесай

Министърът на икономиката вещае още промени

Още промени в стопанската система ще прави министър Кирил Петков. Това заяви самият той в изявление за БНР.

Интересни са икономическите планове за напредък... Има надиграване със съществуващия контрол на Българската банка за развиване. В момента има ужасно бавене и недаване на информация. Вярвам, че в идващите две седмици ще влезем с доста професионален контрол, ще има промяна и измежду шефовете, сподели Петков.

Не разбирам за какво язовирите са към Министерството на стопанската система, сподели още министърът, загатвайки че може да има смяна.

По тематиката за Плана за възобновяване и резистентност той разяснява, че ще се намерения още по-широко за най-хубавите и най-евтините способи България да има електричество.

" Има радикална промяна на концепцията. Възможност за зелена сила по интелигентен метод... Индустриални зони и грантови схеми за бизнеса са двата фиша за Министерството на стопанската система в този проект. Привличайки Европейската капиталова банка като сътрудник в тези фишове, подсигурявам, че който и да е след мен, няма еднолично или чисто административно Министерството на стопанската система да взема решение кой печели парите. Не е значимото държавните пари да се дадат на някого, а тези пари да подтикват частни вложения. Държавните пари да бъдат тласък, само че не крайното финансиране. Навсякъде по света се прави по този начин ", добави Петков в предаването " Неделя 150 ".

Той разясни, че са значими две неща - " къде отиват парите - да е оптимално дейно, и структурата да бъде такава, че парите да не се крадат ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР