Още по темата Започна ремонтът на жп отсечката Скутаре -

...
Още по темата Започна ремонтът на жп отсечката Скутаре -
Коментари Харесай

КФН временно блокира търговото предложение за "Енергоремонт холдинг"

Още по тематиката
Започна ремонтът на жп правата Скутаре - Оризово за 70 млн. лева

Изпълнител е " Трейс ", а трасето е част от линията Пловдив - Бургас и би трябвало да бъде готово до 2019 година
30 авг 2017
Нов притежател:

Холандска двигателна сила за " Енергоремонт "

Местните акционери в българския " Енергоремонт холдинг " продадоха 97.5% на Dietsmann, която е от същия бранш, само че в пъти по-голяма
28 юли 2017 Комисията за финансов контрол (КФН) е издала краткотрайна възбрана за издание на търгово предложение от Dietsmann за останалите акции в " Енергоремонт холдинг ". Става въпрос за общо 480 295 бумаги, които са 2.5% от капитала. Предложената цена е 4.15 лева за акция. От КФН не показват претекстове за спряното търгово, само че обичайно тя не афишира обществено такива.

Dietsmann насочи предложение към останалите акционери при започване на септември, като е задължена по закон да направи това.

Холандската компания към този момент има общо 18.7 млн. лева акции в " Енергоремонт холдинг ", които съставляват 97.5% от капитала. Макар публично цената на договорката да не беше оповестена, от търговото стана ясно, че тя е към 78 млн. лева Там беше посочено, че предлаганата цена от 4.15 лева е оптимално платената при покупката на компанията.

При сключването на договорката обаче от Dietsmann показаха, че не имат намерение да отписват българското сдружение от борсата, а да го развиват като обществено.

Акциите на " Енергоремонт " са слаболиквидни - внезапен скок при тях имаше при оповестяване на договорката, след което последва спад. Последната договорка с тях на борсата е от понеделник при цена 4.3 лева за брой.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР