Още по темата от 20 авг 2017 от 16 авг

...
Още по темата от 20 авг 2017 от 16 авг
Коментари Харесай

Лондон иска да запази основата за двустранни правни спорове след Brexit

Още по тематиката от 20 авг 2017 от 16 авг 2017

Англия настоя във вторник Европейският съюз да продължи да се придържа към съществуващата система за споразумяване на трансгранични цивилен правни разногласия и след Brexit, внасяйки още малко изясненост за договарянията с Брюксел.

В третия от пет документа, обещани от държавното управление като демонстрация на повече бистрота, се споделя, че на процедура Лондон не желае съществени промени в досегашния метод за споразумяване на разногласия - от фамилни до тези сред дребни компании, с разнообразни страни от Европейски Съюз.

" Реципрочна рамка "

Но в текста участва значителен миг - категорично се декларира желанието да не бъде уважавана юрисдикцията на Съда на Европейския съюз. " Международното съдействие в гражданското правосъдие е във съвместен интерес на консуматори, жители, фамилии и компании в Европейски Съюз и Обединеното кралство. Тази рамка би трябвало да е на реципрочна основа и да е на практика съвсем цялостно повтаряне на сегашната система на Европейски Съюз и да дава правна основа за трансгранична интензивност след отдръпването на Англия. "

Властите се надяват, че като запазят множеството от фундамента на тази система, ще могат да избегнат разногласия за нея на договарянията и да продължат напред към напускането на съюза след повече от 40 години участие. Европейски Съюз обаче упорства първо да бъде реализиран " забележителен прогрес " по изискванията за " развода " и чак по-късно да се договаря за връзките след края на март 2019 година

Министърът на правораздаването Дейвид Лидингтън съобщи, че Европейски Съюз и страната му се нуждаят от " още по-конкретен набор от съглашения за съдействие " за отбрана на жителите в трансгранични разногласия. " Ако сте германка, която се развежда с британец, в случай че сте английски родител, на който децата са отведени в Гърция, в случай че сте швед, пазаруваш онлайн от английска компания и смяташ, че са те измамили и искаш обезщетение... всичко това би трябвало да се урежда без администрация ", сподели той пред Би Би Си.

Проблемът остава

Документът не показва по какъв начин тъкмо ще може да бъде непокътната сегашната система в композиция с преустановяване върховенството на Съда на Европейския съюз - заричане, обещано на британците от премиера Тереза Мей, само че което спъва договарянията.

Но държавното управление споделя, че схваща, че би трябвало да вземе поради " районни правни съглашения, в това число обстоятелството, че Съдът на Европейски Съюз ще остане върховен съдия върху законодателството на Европейски Съюз в границите на Европейски Съюз ".

Алисън Макгавърн, проевропейски народен представител от опозиционната Лейбъристка партия, споделя, че предлагането от вторник разкрива каква " отвратителна неточност " е позволила Мей с обещанието за отхвърли юрисдикцията на Съда на Европейски Съюз. " За да имаш каквито и да било връзки с Европа - търговски, по сигурността или за правата на жителите - би трябвало да има съд, където да се уреждат разногласията. Този съд би трябвало да включва съдии от европейските страни и власт да взима решения, засягащи Англия, т.е. ще бъде в голям брой от случаите копие на Съда на Европейски Съюз ", споделя той пред Reuters.Британците може да изгубят 41% от въздушния трафик

Несигурността към статута на самолетните полети сред Англия и Европейския съюз след Brexit може да провокира голям срив в трафика от английските летища, заяви Sky News. Според телевизионния канал това е записано в конфиденциален отчет, съдържащ планирани на Хийтроу, Гетуик, Лондон сити, Манчестър и Станстед и връчен на държавното управление с гледище за подписване на преходно авиационно съглашение с Европейски Съюз не по-късно от октомври 2018 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР