Още по темата Българските fintech компании са обработили над 650

...
Още по темата Българските fintech компании са обработили над 650
Коментари Харесай

Лекторите на Fintech Summit: Да управляваш гигант в България – Мирослав Божилов

Още по тематиката
Българските fintech компании са обработили над 650 млн. лева през 2017 година

Paysera е икономисала 1.2 млн. лева такси за междугранични преводи
28 фев 2018
Paysafe провежда хакатон с общ награден фонд от 9.5 хиляди евро

Засилва се наклонността за провеждането на сходни софтуерни събития в България
20 фев 2018 Мирослав Божилов беше назначен за общоприет шеф за България на интернационалната компания за електронни разплащания Paysafe в края на септември 2016 година Той има 15-годишен професионален опит в региона на мениджърското консултиране, насъбран на разнообразни позиции в Съединени американски щати. В продължение на осем години той е бил част от екипа на Deloitte Consulting, като е работил в региона на финансовите транзакции, а по-късно е бил самостоятелен съветник в областта на тактиките и интервенциите на онлайн разплащанията. Освен това е управлявал огромни стратегически планове за огромни софтуерни корпорации и компании, които оферират финансови услуги и електронни средства за разплащане в Северна Америка. Участвал е и в процеса по придобиването на Skrill от Optimal Payments през 2015 година, след което компанията се ребрандира на Paysafe.

Компанията беше купена в края на предходната година от консорциум сред американската финансова корпорация The Blackstone Group и записаното в Люксембург сдружение за ръководство на активи CVC Capital Partners за 2.96 милиарда английски паунда.
Българският офис на сдружението е световен център " Операции " на групата за IT услуги и инфраструктура, ръководство на риска, попречване на измами и обслужване на клиенти, като в него работят над 900 експерти. Функциите на екипа са преобладаващо IT услуги – в това число и екип, разработващ блокчейн технологии, само че също по този начин ръководство на риска, попречване на измами и обслужване на клиенти.

Мирослав Божилов ще бъде преподавател на първата конференция Fintech Summit, която се провежда от " Капитал " и ще се организира годишно. Той ще вземе присъединяване в Първия спорен панел, на който ще се разясняват упованията и трендовете, очертаващи се пред бранша.

На конференцията ще бъдат обсъждани опциите и провокациите пред бързо развиващия се свят на fintech промишлеността - новата стопанска система, която сплотява напъните на високотехнологичните компании и финансовия бранш и по данни на KPMG единствено през 2017 година е привлякла финансиране от $31 милиарда

Форумът ще се организира на 30 май в Sofia Event Center.
Повече за събитието може да откриете нa https://events.economedia.bg/event/81.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР