Още по темата Бъфет: Данъчната реформа в САЩ е мощен

...
Още по темата Бъфет: Данъчната реформа в САЩ е мощен
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Уорън Бъфет

Още по тематиката
Бъфет: Данъчната промяна в Съединени американски щати е мощен попътен вятър за бизнеса в страната

В годишното си писмо до акционерите на Berkshire фамозният вложител разгласи, че има предпочитание за придобивания, само че мъчно открива подобаващи компании
26 фев 2018
Бъфет сложи персонален връх, дарявайки 3.2 милиарда $ за ден

Получатели са фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, както и четири други фамилни благотворителни организации
11 юли 2017 Един от най-богатите хора в света стана още по-богат с помощта на новата данъчна промяна на Доналд Тръмп и републиканците. В годишното си послание към акционерите на компанията, която управлява - Berkshire Hathaway, Бъфет отбелязва, че чистата стойност на компанията се е вдигнала с удивителните 65.3 милиарда $.

Това е повече от двойно общоприетата годишна норма за Berkshire, като Бъфет отбелязва, че единствено 36 милиарда $ от това са негово дело. Останалите идват като бонус от обстоятелството, че беше понижен данъкът върху продажбата от акции. Така при възможна продажба на акциите в десетки компании, които има, компанията на Бъфет би платила с 29 милиарда $ по-малко налози.

Така индивидът, който преди време написа, че Съединени американски щати би трябвало да вдигнат налозите за най-богатите, получи от Конгреса подарък, еднакъв на съвсем половината български Брутният вътрешен продукт.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР