Още от зимата знаехме каква е инфлацията на България. Само

...
Още от зимата знаехме каква е инфлацията на България. Само
Коментари Харесай

Икономист: Само политическо решение може да ни спре за чакалнята за еврозоната

Още от зимата знаехме каква е инфлацията на България. Само 0.8% е инфлацията у нас, което не е проблем. Това съобщи в утринния блок на bTV Николай Василев, някогашен стопански министър.
Припомняме, че отчет на Европейската централна банка уточни, че равнището на инфлацията у нас не дава отговор на условията за въвеждане на еврото. В същото време от Франкфурт означават, че България напредва по пътя към единната европейска валута.
" Може и да сме не запомнили, само че единствено преди 10-12 години живеехме с много по-високи проценти. Много страни по света могат да имат и дефлация поради рецесията ", разкри още той.
" Каквато и ще да е инфлацията у нас, то това не пречи за влизането в чакалнята за еврозоната ", разяснява някогашният стопански министър.
" Цифри не могат да ни спрат, единствено политическите решение от двете страни. Политическото решение ще надделее над критериите, които ние изпълняваме от доста години ", безапелационен бе Василев.
В елементарна обстановка, в случай че страната влиза в частен бизнес, щях да ви кажа остро, че това не е добра концепция. За ПИБ ще кажа, че това е добра вест от позиция на еврозоната.
Това не е най-лошото нещо, което прави страната. Няма да се изричам сериозно, тъй като е добра стъпка към еврозоната. Само поради това.
" Най-доброто деяние за държавно и огромно летище е да се даде на концесия на реномирана компания. Надявам, се че терминалът на Летище " София " ще е на по-високо равнище ", приключи Николай Василев по отношение на концесията на столичното летище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР